ΗΠΑ , Ισραήλ , Παλαιστίνη 11 Αυγούστου 2024

Γαβριήλ Χαρίτος στον Alpha Κύπρου! Αμφίβολη η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για εκεχειρία στη Γάζα μετά την αιματηρή επίθεση στο Αλ-Ντάρατζ

Γαβριήλ Χαρίτος στον Alpha Κύπρου! Αμφίβολη η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για εκεχειρία στη Γάζα μετά την αιματηρή επίθεση στο Αλ-Ντάρατζ

Αμφίβολη εκτιμάται η πραγματοποίηση της συνάντησης των αξιωματούχων ασφαλείας των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Αιγύπτου και του Κατάρ που προαναγγέλθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Αυγούστου, για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα, ύστερα από τη σημερινή αεροπορική επιχείρηση του Ισραήλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατό Παλαιστίνιοι και να τραυματιστούν δεκάδες, σύμφωνα με αναφορές του υπουργείου υγείας της Χαμάς.

Παρότι η ισραηλινή πλευρά έδωσε στη δημοσιότητα είκοσι αξιωματούχων της Χαμάς που συγκαταλέγονται στα θύματα της σημερινής αεροπορικής επιχείρησης στη συνοικία Αλ-Ντάρατζ της βόρειας Γάζας, οι διεθνείς αντιδράσεις ήταν έντονες, όπως ανέφερε στο αποψινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA ο Γαβριήλ Χαρίτος, επισκέπτης καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου και αναλυτής του σταθμου μας για ζητήματα Μέσης Ανατολής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία, η Ιορδανία, το Κατάρ και η Τουρκία ήταν μερικές από τος χώρες που καταδίκασαν την ισραηλινή επιχείρηση, ακολουθώντας το παράδειγμα του υπουργείου εξωτερικών της Αιγύπτου που εξέδωσε πρώτο καταδικαστική ανακοίνωση σήμερα το πρωί.

Από πλευράς της Χαμάς, το μέλος του εκτελεστικού γραφείου του πολιτικού σκέλους της οργάνωσης, Μούσα Αμπού Μαρζούκ, αφού καταδίκασε την αεροπορική επιχείρηση, τόνισε ότι «όχι μόνο το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για εκεχειρία, αλλά ούτε και οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθότι συνεχίζουν να εξοπλίζουν το Ισραήλ».

Παράλληλα, επικρίσεις κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου εκφράζονται και από τους συγγενείς των ομήρων που συνεχίζουν να κρατούνται στην Γάζα από την Χαμάς. Κατά τη διάρκεια αποψινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το ισραηλινό υπουργείο άμυνας στο κέντρο του Τελ Αβίβ, εκπρόσωπος των συγγενών δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η σημερινή αεροπορική επιχείρηση στη Γάζα απομακρύνει το ενδεχόμενο εκεχειρίας και παράλληλα θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ισραηλινών ομήρων.

Παρακολουθήστε τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Γαβριήλ Χαρίτος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA με τον Γιάννη Ξενοφώντος:

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube