ΗΠΑ , Ισραήλ 11 Αυγούστου 2024

Ισραήλ: Ισχυρές ναυτικές δυνάμεις συγκεντρώνονται έξω από τις ακτές του

Ισραήλ: Ισχυρές ναυτικές δυνάμεις συγκεντρώνονται έξω από τις ακτές του

Για ενίσχυση της αεράμυνας

Ισχυρές ναυτικές δυνάμεις βρίσκονται ανεπτυγμένες καθ’ όλο το μήκος των ακτών του Ισραήλ για να παρέχουν αεράμυνα περιοχής, αλλά και προστασία από πιθανές απειλές από τη θάλασσα.

Όπως μεταδίδει η “Καθημερινή”, στα ανοιχτά των ακτών του Ισραήλ βρίσκονται ήδη δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke, ενώ τις τελευταίες ημέρες είναι ελλιμενισμένο στη Λεμεσό το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων “USS Wasp”. Το πλοίο μεταφέρει και την 24η Μονάδα Εκστρατείας Πεζοναυτών Ειδικών Επιχειρήσεων και η παρουσία του στην περιοχή ουσιαστικά μαρτυρεί προετοιμασία για την πιθανή ανάγκη διεξαγωγής επιχειρήσεων απομάκρυνσης πολιτών από τον Λίβανο και την ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με την “Καθημερινή”.

Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετούν και δύο βρετανικά πολεμικά πλοία, τα “RFA Mounts Bay” και “RFA Cardigan Bay”. Κάθε ένα από τα συγκεκριμένα πλοία αμφίβιων επιχειρήσεων είναι ικανό να φιλοξενήσει μέχρι και 700 άτομα σε περίπτωση που χρειαστεί.

Παράλληλα, η Ουάσιγκτον έχει ανακοινώσει  θα αναπτύξει το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln (CVN-72) και την ομάδα συνοδείας του, που συνήθως αποτελείται από αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke αλλά και υποβρύχια. Ταυτόχρονα, το αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt, βρίσκεται με την ομάδα συνοδείας του στον Κόλπο του Ομάν.

Στα ανοιχτά του Λιβάνου, σε απόσταση που επιτρέπει ωστόσο την επιτήρηση της κατάστασης, πλέουν έξι πολεμικές μονάδες από ισάριθμες χώρες στο πλαίσιο της μόνιμης ναυτικής αποστολής των Ηνωμένων Εθνών (UNIFIL).

Τέλος, διακριτική, αλλά σημαντική είναι και η παρουσία ναυτικών μονάδων του ρωσικού ναυτικού.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube