Εθνική Άμυνα , Τουρκία 10 Αυγούστου 2024

Νέα βάση μαχητικών απέναντι από την Ρόδο…

Νέα βάση μαχητικών απέναντι από την Ρόδο…

Νέα βάση πολεμικών αεροσκαφών στο Νταλαμάν: Ιδρύθηκε η 16η Κύρια Διοίκηση Βάσης μαχητικών

Η Δημοκρατία της Τουρκίας συνεχίζει να ενισχύει την αμυντική της υποδομή. Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η 16η Διοίκηση Κύριας Βάσης Μαχητικών τέθηκε σε λειτουργία στην περιοχή Νταλαμάν των Μούγλων

Αυτή η στρατηγική κίνηση θα αυξήσει σημαντικά την αμυντική ικανότητα της Τουρκίας. Η τοποθεσία της νέας βάσης είναι κρίσιμης στρατιωτικής σημασίας. Οι μονάδες, που έχουν υπηρεσία για πτήσεις αναχαίτισης στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια, έχουν πλέον μια πιο ολοκληρωμένη δομή βάσης. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμη επίσημη δήλωση σχετικά με τον στόλο και τη διανομή αεροσκαφών που θα αναπτυχθούν στη βάση. Διοικητής της νέας βάσης της τουρκικής αεροπορίας ορίστηκε ο ταξίαρχος Γιουσούφ Καρούκ.

Ο διορισμός αυτός δείχνει ότι η επιχειρησιακή ετοιμότητα της βάσης έχει φτάσει στο τελικό της στάδιο.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η νέα κύρια βάση μαχητικών αεροσκαφών στο Νταλαμάν θα ενισχύσει την ικανότητα αεράμυνας της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αναλυτική ανακοίνωση για το θέμα αναμένεται από το υπουργείο Άμυνας. Αποτελεί ερώτημα το πότε θα λειτουργήσει με πλήρη δυναμικότητα η νέα βάση.

ΠΗΓΗ: tourkikanea.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube