Συναγερμός στη Ρόδο! Συνελήφθησαν Τούρκοι που εκτελούσαν εργασίες σε κεραίες – Υπό επιτήρηση φέρεται να τους είχε η ΕΥΠ

Συναγερμός στη Ρόδο! Συνελήφθησαν Τούρκοι που εκτελούσαν εργασίες σε κεραίες – Υπό επιτήρηση φέρεται να τους είχε η ΕΥΠ

Τρείς Τούρκοι προσληφθεί από Ελληνική εταιρεία για να εκτελέσουν τις εργασίες μετά από ανάθεση της ΝΟVA και δεν έφεραν για τις εργασίες αυτές άδεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (EETT) και άδειες εργασίες.

Σε συναγερμό τέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 8 Αυγούστου 2024 η ΕΛΑΣ μετά την σύλληψη στη Λίνδο από αστυνομικούς του ΑΤ Νότιας Ρόδου τριών Τούρκων υπηκόων ηλικίας 41, 35 και 41 ετών, που εκτελούσαν εργασίες σε κεραία τηλεπικοινωνιών στον λόγο πάνω από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λίνδου!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, οι τρείς Τούρκοι είχαν προσληφθεί από Ελληνική εταιρεία για να εκτελέσουν τις εργασίες μετά από ανάθεση της ΝΟVA και δεν έφεραν για τις εργασίες αυτές άδεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (EETT) και άδειες εργασίες.

Ως ήταν φυσικό και επόμενο λόγω της φύσεως των εργασιών προκλήθηκε μεγάλος θόρυβος ενώ οι τρείς Τούρκοι με την δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους θα παραπεμφθούν σήμερα ενώπιον της Εισαγγελέως Υπηρεσίας για τα περαιτέρω.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ΕΥΠ φέρεται να είχε υπό επιτήρηση τους Τούρκους, καθώς είχαν εντοπιστεί και σε άλλο νησί να πραγματοποιούν εργασίες.

Ο πάροχος, πάντως, φέρεται να επιβεβαίωσε ότι οι τέσσερις εκτελούσαν έργο για λογαριασμό του, λόγω χαμηλότερων ημερομισθίων. Ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας, επίσης, δεν είχε άδεια για την εγκατάσταση κεραίας.

Για εργασίες σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην παραμεθόριο οι εργολάβοι υποχρεούνται να έχουν ειδική άδεια. Στην προκειμένη περίπτωση οι προϋποθέσεις δεν πληρούνταν και για αυτό αποφασίστηκε η σύλληψη και κράτηση των τεσσάρων. Η «Καθημερινή» πάντως επικαλείται εκτιμήσεις των αρμόδιων αρχών, ότι δεν πρόκειται για υπόθεση κατασκοπείας αλλά για υπόθεση που αφορά τη μη τήρηση των διαδικασιών ασφάλειας που προβλέπονται. Παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί και σε αλλά νησιά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube