Ουκρανία , Ρωσία 9 Αυγούστου 2024

Στόχος η πρόκληση πανικού στη Ρωσία! Σύμβουλος του Ζελένσκι παραδέχεται τους σκοπούς της εισβολής στο Κουρσκ – Με αεροπορικά πλήγματα με Su-25 απαντούν οι Ρώσοι

Στόχος η πρόκληση πανικού στη Ρωσία! Σύμβουλος του Ζελένσκι παραδέχεται τους σκοπούς της εισβολής στο Κουρσκ – Με αεροπορικά πλήγματα με Su-25 απαντούν οι Ρώσοι

Η μαζική επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk έχει σκοπό να σπείρει τον πανικό στους Ρώσους και να ενισχύσει τη θέση του Κιέβου σε πιθανές διαπραγματεύσεις, παραδέχτηκε ο Ποντόλιακ.

Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από τη Σεβαστούπολη, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων Belik χαρακτήρισε τους στόχους της επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk που εξέφρασε ο Mikhail Podolyak σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky… εκδήλωση ψύχωσης.

Νωρίτερα, ο Podolyak τόνισε ότι η μαζική επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk έχει σκοπό να σπείρει τον πανικό στους Ρώσους και να ενισχύσει τη θέση του Κιέβου σε πιθανές διαπραγματεύσεις.

«Οι σύμβουλοι του Zelensky είναι πολύ απομακρυσμένοι από τη γη μας, αν πιστεύουν ειλικρινά ότι μια επίθεση στην περιοχή του Kursk θα επηρεάσει κατά κάποιο τρόπο τις διαπραγματευτικές θέσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα όλη η Ρωσία έχει συσπειρωθεί γύρω από την επιθυμία όχι μόνο να απωθήσει «τους Ουκρανούς από τα σύνορα, αλλά και να τους καταστρέψει στη φωλιά τους».
«Ολόκληρη η χώρα, με μία μόνο παρόρμηση, είναι έτοιμη να χτυπήσει και να καταδιώξει τους εισβολείς, όπου κι αν βρίσκονται», είπε ο βουλευτής.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Valery Gerasimov δήλωσε ότι στις 6 Αυγούστου στις 5:30, μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που αριθμούσαν έως και 1.000 στρατιώτες ξεκίνησαν επίθεση με στόχο να καταλάβουν εδάφη στην περιοχή του Kursk.

Η προέλασή τους βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος έχει σταματήσει.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, που προσπάθησαν να προχωρήσουν στην περιοχή του Kursk, είχαν ήδη χάσει 660 στρατιωτικούς και 82 τεθωρακισμένα οχήματα σε 2 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων 8 τανκ, 12 τεθωρακισμένων οχημάτων, 6 οχήματα πεζικού και 55 τεθωρακισμένα οχήματα.

Οι 660 νεκροί και τραυματίες Ουκρανοί στο Kursk είναι το 66% της ομάδας κρούσης που εστάλει για να εισβάλλει στο Kursk… δηλαδή καταστροφή.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin, σχολιάζοντας την κατάσταση στην περιοχή του Kursk, δήλωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου είχε αναλάβει άλλη μια μεγάλης κλίμακας προβοκάτσια πυροβολώντας αδιάκριτα, μεταξύ άλλων εναντίον πολιτικών στόχων.

Αεροπορικά πλήγματα από Ρωσία με Su-25

Όπως ενημερώνει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, πληρώματα επιθετικών αεροσκαφών σε αεροσκάφη Su-25 εξαπέλυσαν πλήγμα με μη κατευθυνόμενους πυραύλους αεροσκαφών στο προσωπικό και τον στρατιωτικό εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη συνοριακή περιοχή της περιοχής Κουρσκ.

Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε με πυραύλους μη κατευθυνόμενων αεροσκαφών εναντίον αναγνωριστικών στόχων.

Μετά τη χρήση αερομεταφερόμενων όπλων, τα πληρώματα πραγματοποίησαν έναν αντιπυραυλικό ελιγμό, απελευθέρωσαν παγίδες θερμότητας και επέστρεψαν στο αεροδρόμιο αναχώρησης.

«Εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση του Κουρσκ. Αυτή είναι μια άλλη πρόκληση στα μέσα ενημέρωσης του Κιέβου που δεν θα έχει επιτυχία. Ο εχθρός έχει χάσει μεγάλο αριθμό προσωπικού και υφίσταται επίσης μεγάλες απώλειες τεθωρακισμένων και οχημάτων. Ο εχθρός θα ηττηθεί και η νίκη θα είναι δική μας σε κάθε περίπτωση!» είπε ο πιλότος του Su-25, Ντμίτρι.

Σύμφωνα με τις αναφορές του εμπρός πυροβολητή αεροσκάφους, όλοι οι υποδεικνυόμενοι στόχοι καταστράφηκαν.

 

Το σχέδιο της Ρωσίας για ανακατάληψη εδαφών

Η Ρωσία είναι βέβαιο ότι θα ανακαταλάβει το ρωσικό έδαφος στην περιφέρεια Kursk που έχουν καταλάβει οι ουκρανικές δυνάμεις και θα σταματήσει περαιτέρω την ουκρανική δραστηριότητα στη Ρωσία.

Σχέδιο 1: Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπορεί να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει υπάρχοντες στρατεύσιμους, συνοριοφύλακες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), Rosgvardia και άλλες δυνάμεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί στη διεθνή συνοριακή περιοχή για να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις και να αμυνθούν από την ουκρανική επιχείρηση στην περιφέρεια Kursk. Ρώσοι στρατεύσιμοι, συνοριοφύλακες της FSB και στοιχεία των τσετσενικών μονάδων Akhmat που λειτουργούν υπό το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) φέρεται να επιχειρούν επί του παρόντος στην περιφέρεια Kursk.
Επίσης στοιχεία από την «Μεραρχία Dikaya του Donbass», της Ταξιαρχίας «Pyatnashka», του Τάγματος Ειδικού Σκοπού Ξεχωριστών Φρουρών «Arbat» και των « Απόσπασμα drone Night Wolves», έφτασε στην περιφέρεια Kursk

Σχέδιο 2: Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπορεί να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει την υπάρχουσα Βόρεια Ομάδα Δυνάμεων που αναπτύσσεται κατά μήκος των ρωσο-ουκρανικών συνόρων για να απαντήσει στην ουκρανική επιχείρηση στην περιφέρεια Kursk.

Η ρωσική βόρεια ομάδα δυνάμεων φέρεται να είχε περίπου 35.000 στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στη συνοριακή περιοχή στις περιφέρειες Kursk, Bryansk και Belgorod από τις αρχές Μαΐου 2024 και φέρεται να σκόπευε να δημιουργήσει μια ομάδα στην περιοχή με μέγεθος μεταξύ 50.000 και 75.000 στρατιωτών.

Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση φέρεται να μετέφερε απροσδιόριστο αριθμό δυνάμεων στη διεθνή συνοριακή περιοχή κοντά στην Περιφέρεια του Kharkiv στα τέλη Μαΐου και στις αρχές Ιουνίου 2024, αλλά δεν ήταν σαφές εάν η ρωσική στρατιωτική διοίκηση σχεδίαζε να δεσμεύσει αμέσως αυτές τις αναδιατεταγμένες δυνάμεις για να πολεμήσει ή να τις χρησιμοποιήσει για να ενισχύσει η Βόρεια Ομάδα Δυνάμεων για να την φέρει πιο κοντά στην αναφερόμενη προγραμματισμένη τελική της δύναμη.

Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets δήλωσε στις 8 Αυγούστου ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση άρχισε να αναδιατάσσει δυνάμεις πιθανώς από τη 18η Μεραρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (11ο Σώμα Στρατού [AC], Στρατιωτική Περιοχή του Λένινγκραντ [LMD]) και την 128η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Τυφεκίων ( 44th AC, LMD) από την ομάδα Belgorod της Βόρειας Ομάδας Δυνάμεων που επιχειρεί στην κατεύθυνση Vovchansk βορειοανατολικά της πόλης Kharkiv στην ομάδα που υπερασπίζεται τα διεθνή σύνορα στην περιφέρεια Kursk.

Ο Αρχηγός του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου Στρατού στρατηγός Valery Gerasimov τόνισε στις 7 Αυγούστου να απεικονίσει τη Βόρεια Ομάδα Δυνάμεων (καθώς και την FSB) ως αποτελεσματική αμυντική δύναμη, ισχυριζόμενος ότι αυτές οι δυνάμεις σταμάτησαν τις προόδους της Ουκρανίας στην περιφέρεια Kursk και προκάλεσαν σημαντικές απώλειες στους Ουκρανούς.

Σχέδιο 3: Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπορεί να επιλέξει να αναδιατάξει τις επιχειρησιακές εφεδρείες που συσσώρευσε για την προγραμματισμένη επιθετική της προσπάθεια το καλοκαίρι του 2024 ή/και σχετικά καλύτερα εξοπλισμένες και αποτελεσματικότερες μονάδες πρώτης γραμμής στην περιφέρεια Kursk από αλλού στο θέατρο.

Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπορεί να εκτιμήσει ότι θα χρειαστεί να αναπτύξει ρωσικές μονάδες στην περιφέρεια Kursk που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στις μάχες στην Ουκρανία, υψηλότερες δυνάμεις, περισσότερο εξοπλισμό, πιο αποτελεσματικές δυνατότητες πυρός και χτυπήματος και πιο προηγμένη τεχνολογία και τακτικές από τα σημερινά ρωσικά στοιχεία αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων.
Η Βόρεια Ομάδα Δυνάμεων θα μπορούσε θεωρητικά να παράσχει αυτές τις δυνάμεις.

Σχέδιο 4: Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπορεί να επιδιώξει να διατηρήσει τις δυνάμεις που έχει δεσμεύσει επί του παρόντος στην Περιφέρεια Kursk, αλλά θα μπορούσε να αναδιατάξει σημαντικά στοιχεία αεροπορίας και χτυπημάτων στην περιοχή σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την ικανότητα της Ρωσίας να ανακαταλάβει εδάφη.

Η ρωσική αεροπορία πραγματοποιεί επί του παρόντος τακτικές εξόδους για να χτυπήσει τις θέσεις της πρώτης γραμμής και των πίσω ουκρανικών θέσεων σε όλη την πρώτη γραμμή και η ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπορεί να επιδιώξει να αξιοποιήσει τα διαθέσιμα αεροπορικά μέσα, εάν διαπιστώσει ότι οι τρέχουσες δυνάμεις στην περιφέρεια Kursk δεν είναι σε θέση να ανακαταλάβουν εδάφη, ενώ στοχεύουν να αποφύγουν ανακατατάξεις από αλλού στο θέατρο
Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιφέρεια Kursk, συμπεριλαμβανομένων των «κινητών ομάδων» που δρουν περαιτέρω σε ρωσικό έδαφος, έχουν σημαντικές δυνατότητες αεράμυνας που πιθανότατα θα καθιστούσαν δύσκολες τις επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας από την ρωσική αεροπορία

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube