REAL TIME |

Ισραήλ 8 Αυγούστου 2024

Το Ισραήλ ανακάλεσε τη διαπίστευση Νορβηγών διπλωματών, λόγω “αντι-ισραηλινών” ενεργειών της Νορβηγίας

Το Ισραήλ ανακάλεσε τη διαπίστευση Νορβηγών διπλωματών, λόγω “αντι-ισραηλινών” ενεργειών της Νορβηγίας

Shutterstock

«Τίμημα για την αντι-ισραηλινή συμπεριφορά»

Σε ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η κίνηση αποτελεί απάντηση για την «καταιγίδα πρόσφατων αντι-ισραηλινών και μονομερών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση της Νορβηγίας»

Το Ισραήλ ανακάλεσε τη διαπίστευση οκτώ Νορβηγών διπλωματών που εδρεύουν στο Τελ Αβίβ λόγω των σχέσεών τους με την Παλαιστινιακή Αρχή.

Σε ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η κίνηση αποτελεί απάντηση σε «καταιγίδα πρόσφατων αντι-ισραηλινών και μονομερών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση της Νορβηγίας», όπως η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους και τα πρόσφατα «σοβαρά σχόλια από ανώτερους Νορβηγούς αξιωματούχους».

Ο Νορβηγός πρέσβης κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών στην Ιερουσαλήμ και ενημερώθηκε για το ότι η διαπίστευση των διπλωματών θα ανακληθεί εντός επτά ημερών και η βίζα τους εντός τριών μηνών.

«Τίμημα για την αντι-ισραηλινή συμπεριφορά»
«Υπάρχει τίμημα για την αντι-ισραηλινή συμπεριφορά. Αντί να καταπολεμήσει την παλαιστινιακή τρομοκρατία μετά την 7η Οκτωβρίου και να υποστηρίξει τον αγώνα του Ισραήλ κατά του ιρανικού άξονα του κακού – η Νορβηγία επέλεξε να βραβεύσει τους δολοφόνους και βιαστές της Χαμάς με τη μορφή αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους», λέει ο υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ.

Το Οσλο «προσχώρησε επίσης στην αβάσιμη αγωγή εναντίον μας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο», ανέφερε ο Κατζ.

«Η Νορβηγία ασκεί μονομερή πολιτική στο παλαιστινιακό ζήτημα – γι’ αυτό διέταξα τον τερματισμό κάθε εκπροσώπησης προς την Παλαιστινιακή Αρχή εκ μέρους της νορβηγικής πρεσβείας στο Ισραήλ. Οσοι μας επιτίθενται και ασκούν μονομερή πολιτική εναντίον μας θα πληρώσουν το τίμημα», ανέφερε.

Καθημερινή με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube