Τα καθιερωμένα πανηγύρια του κατοχικού καθεστώτος στον θύλακα των Κοκκίνων, κάθε 8η Αυγούστου, με αφορμή τον βομβαρδισμό της Τηλλυρίας το 1964, οργανώνονται και σήμερα στην ακριτική περιοχή. Στα 60 χρόνια από τα τραγικά γεγονότα στην Τηλλυρία, οι κατοχικές δυνάμεις και το καθεστώς των κατεχομένων οργανώνουν από τις 10:00 το πρωί πανηγυρικές εκδηλώσεις στον θύλακα, με την μεταφορά διαμέσου των ελεύθερων περιοχών και δια θαλάσσης τούρκων και τουρκοκυπρίων από τις κατεχόμενες περιοχές.

Στις εκδηλώσεις, αναμένεται να παραστεί και ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ , ο οποίος όπως κάθε χρόνο θα μεταβεί στην περιοχή με στρατιωτικό ελικόπτερο, συνοδευόμενος από την στρατιωτική ηγεσία του κατοχικού καθεστώτος.

Η διέλευση 42 μικρών λεωφορείων με 650 περίπου τουρκοκύπριους, μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη για τη μετάβαση στα Κόκκινα όπου θα παραστούν στα πανηγύρια άρχισε τμηματικά από τις 8:00πμ συνοδεία μελών της ειρηνευτικής δύναμης και της Κυπριακής Αστυνομίας, χωρίς να συμβεί το παραμικρό.  Μερικές εκατοντάδες κατοίκων των κατεχομένων έφθασαν στον περίκλειστο θύλακα με πλοία που απέπλευσαν από το λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας και τα οποία συνοδεύουν πολεμικά πλοία του τουρκικού ναυτικού.

Η τελετή θα ξεκινήσει με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων και θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον πρόεδρο του «Συνδέσμου Αγωνιστών Κοκκίνων», Μουσταφά Αρίκαν, τον «Δήμαρχο» της κατεχόμενης Γιαλούσας-Καρπασίας, Χαμίτ Μπακιρτζί και τον Ερσίν Τατάρ.

Θα ακολουθήσουν περιδιάβαση του χώρου και προσευχή με την οποία θα ολοκληρωθεί η τελετή. Αργά το μεσημέρι αναμένεται όπως συμβαίνει κάθε χρόνο να ολοκληρωθεί με την ίδια διαδικασία η επιστροφή των μεταφερόμενων πίσω στα κατεχόμενα.

Φιλελεύθερος