REAL TIME |

Ισραήλ 7 Αυγούστου 2024

Κατς για Σινουάρ: Αποδεικνύεται πως το Παλαιστινιακό ζήτημα ελέγχεται πλέον πλήρως από το Ιράν και τη Χαμάς

Κατς για Σινουάρ: Αποδεικνύεται πως το Παλαιστινιακό ζήτημα ελέγχεται πλέον πλήρως από το Ιράν και τη Χαμάς

Ο Κατς κατηγορεί το Ιράν και για λαθρεμπόριο όπλων στην Ιορδανία

Ο υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς δήλωσε ότι ο διορισμός του Γιαχία Σινουάρ ως αρχηγού της τρομοκρατικής ομάδας Χαμάς αποδεικνύει ότι «το Παλαιστινιακό ζήτημα ελέγχεται πλέον πλήρως από το Ιράν και τη Χαμάς».

«Χωρίς ισραηλινή δράση στη Γάζα, η περιοχή θα έπεφτε εξ ολοκλήρου υπό τον έλεγχο της Χαμάς. Στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια, ο Αμπάς και η Παλαιστινιακή Αρχή επιβιώνουν μόνο λόγω των εντατικών στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ κατά της Χαμάς και των υποδομών του Ισλαμικού Τζιχάντ, οι οποίες υποστηρίζονται και προωθούνται από το Ιράν», τόνισε σε ανάρτησή του στο X.

Ο Κατς κατηγορεί το Ιράν για λαθρεμπόριο όπλων στην Ιορδανία για να «αποσταθεροποιήσει το ιορδανικό καθεστώς και στη συνέχεια να πλημμυρίσει τους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια και ολόκληρη την περιοχή με όπλα και χρηματοδότηση για τη δημιουργία ενός άλλου μετώπου τρομοκρατίας από τα ανατολικά εναντίον των μεγάλων πληθυσμιακών κέντρων του Ισραήλ», χρησιμοποιώντας τον βιβλικό όρο για τη Δυτική Όχθη.

Υποστήριξε την «παλαιστινιακή αυτοδιαχείριση» στη Δυτική Όχθη, αλλά παράλληλα τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο ασφαλείας στην περιοχή «για να αποτρέψει την ίδρυση ενός άλλου ιρανο-ισλαμιστικού εξτρεμιστικού προπυργίου και να επιτρέψει στους Παλαιστίνιους να διαχειριστούν τις εσωτερικές τους υποθέσεις».

«Οτιδήποτε άλλο θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός άλλου ιρανικού φυλακίου στην περιοχή, το οποίο θα εκραγεί μπροστά στον κόσμο και σε όλες τις χώρες της περιοχής. Ο κόσμος πρέπει να δει την πραγματικότητα όπως είναι και να στηρίξει το Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον ιρανικό και εξτρεμιστικό ισλαμιστικό άξονα».

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube