Ισραήλ 6 Αυγούστου 2024

IDF: Εξουδετερώσαμε το διοικητή της επίλεκτης μονάδας Radwan της Χεζμπολάχ

IDF: Εξουδετερώσαμε το διοικητή της επίλεκτης μονάδας Radwan της Χεζμπολάχ

Μετά από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατο του Jawad μετά το χτύπημα, αλλά δεν έδωσε πληροφορίες για το βαθμό του.

Οι IDF διατυπώνουν ότι η εξουδετέρωση του Jawad  αποτελεί «σημαντικό πλήγμα» στις δυνατότητες της Χεζμπολάχ να πραγματοποιεί επιθέσεις στο Ισραήλ.

Εκτός από την εξουδετέρωση του Jawad, μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν ένα κτίριο που χρησιμοποιείται από τη Χεζμπολάχ και άλλες υποδομές στο Κφαρ Κιλά του νότιου Λιβάνου, αναφέρουν οι IDF.

Ακόμη, τη Δευτέρα (5/8) το βράδυ, πολλά αεροσκάφη με εκρηκτικά εκτοξεύτηκαν από τη Χεζμπολάχ, από το Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ. Σύμφωνα με τις IDF, ένα από τα drones αναχαιτίστηκε από την αεράμυνα, ενώ τα υπόλοιπα έπεσαν στην περιοχή του όρους Μερόν, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί. Οι σειρήνες είχαν ηχήσει στην περιοχή του όρους Μερόν εν μέσω του περιστατικού. Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας ότι εκτόξευσε πολλά εκρηκτικά drones σε ισραηλινή στρατιωτική βάση.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube