Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία για τις επαναληπτικές εκλογές στην Χειμάρρα, ενώ σε δηλώσεις του (στην ΕΡΤ) ο Φρέντι Μπελέρης ζητά από την ομογένεια να στηρίξει τον Πέτρο Γκικουρία για τη δημαρχία.

Όπως καταγγέλλει ο φυλακισμένος ευρωβουλευτής, το καθεστώς Εντι Ράμα ασκεί πιέσεις υπέρ του εκλεκτού του, επίσης ομογενούς υποψηφίου, Βαγγέλη Ντάβου.

Mέσα από τις φυλακές Φιέρι καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις και τις πιέσεις που ασκούν οι αλβανικές αρχές στους ψηφοφόρους και απαιτεί σεβασμό στο κράτος δικαίου και τη βούληση του λαού, όπως αυτή εκφράστηκε τον περασμένο Μάιο.

Βασικό διακύβευμα της κάλπης για τον Φρέντι Μπελέρη, τον υποψήφιο της «Ομόνοιας» Πέτρο Γκικουρία και τα μέλη της μειονότητας στη Χειμάρρα είναι η προστασία των ελληνικών περιουσιών, οι οποίες κινδυνεύουν από τα σχέδια ανάπλασης της παραλιακής πόλης που προωθεί η αλβανική κυβέρνηση.

Ο Μπελέρης συσχετίζει την αναβολή εκδίκασης του αιτήματός του για αποφυλάκιση με την προσπάθεια των αλβανικών αρχών να τον κρατήσουν μακριά από τη Χειμάρρα.

Το αίτημα του Μπελέρη αναμένεται να εκδικαστεί στις 2 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας επισκέφθηκε το Σάββατο τη Χειμάρρα, σε μια προσπάθεια να κερδίσει τις ψήφους της ομογένειας.

Ναυτεμπορική