Ιράν , Ισραήλ 3 Αυγούστου 2024

Φρουροί της Επανάστασης: Από βλήμα μικρού βεληνεκούς ο θάνατος Χανίγια

Φρουροί της Επανάστασης: Από βλήμα μικρού βεληνεκούς ο θάνατος Χανίγια

Διαψεύδουν τη θεωρία της προτοποθετημένης βόμβας

Η ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια σκοτώθηκε στην Τεχεράνη από βλήμα μικρού βεληνεκούς με κεφαλή 7 κιλών, ανέφεραν οι Φρουροί της Επανάστασης, του επίλεκτου στρατιωτικού σώματος του Ιράν σε ανακοίνωσή τους δήλωση το Σάββατο.

Η εκδίκηση της Τεχεράνης για την επίθεση θα είναι “σοβαρή και θα εκδηλωθεί σε κατάλληλο χρόνο, τόπο και τρόπο”, ανέφερε η δήλωση, η οποία επέρριψε την ευθύνη στο Ισραήλ – “το ριψοκίνδυνο και τρομοκρατικό σιωνιστικό καθεστώς” – για τον θάνατο Χανίγια.

Με τη δήλωση αυτή το Ιράν ουσιαστικά διέψευσε προχθεσινό δημοσίευμα των New York Times που ανέφερε ότι ο ηγέτης τη Χαμάς σκοτώθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί κρυφά στον ξενώνα στην Τεχεράνη όπου διέμενε πριν από δύο μήνες.

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλούνταν ως πηγές της επτά αξιωματούχους χωρών της Μέσης Ανατολής, μεταξύ των οποίων δύο Ιρανοί, και έναν Αμερικανό αξιωματούχο.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube