Ισραήλ 31 Ιουλίου 2024

Νέες πληροφορίες από ΜΜΕ του Ιράν: Πώς δολοφονήθηκε ο Χανίγια

Νέες πληροφορίες από ΜΜΕ του Ιράν: Πώς δολοφονήθηκε ο Χανίγια

Σκοτώθηκε από βλήμα που εκτοξεύθηκε από αέρος

Ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στην κατοικία του στην Τεχεράνη, όπου πήγε για την τελετή του Προέδρου του Ιράν. Η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι ο Χανίγιε σκοτώθηκε.

Σύμφωνα με τα νέα της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης με βάση τη δήλωση του Στρατού των Φρουρών της Επανάστασης, ο πρόεδρος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, έχασε τη ζωή του ως αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης στην κατοικία του στην Τεχεράνη.

Αναφέρθηκε ότι ένας από τους φρουρούς του Haniyeh σκοτώθηκε επίσης στην επίθεση.

Ιρανικός Τύπος: Το διαμέρισμα που διέμενε ο Χανίγιε έγινε στόχος με βλήμα που εκτοξεύτηκε από αέρος

Αναφέρθηκε ότι η κατοικία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, ο οποίος έχασε τη ζωή του ως αποτέλεσμα δολοφονίας στην Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν, δέχθηκε επίθεση από αέρος.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars του Ιράν ανακοίνωσε ότι η Χανίγια έγινε στόχος με βλήμα που εκτοξεύτηκε από αέρος γύρω στις 02:00 σε μια κατοικία που εξυπηρετούσε βετεράνους υπό την προστασία του Στρατού των Φρουρών της Επανάστασης στο βόρειο τμήμα της Τεχεράνης.

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει την επίθεση στον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, στην Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν.

Ένας αξιωματούχος της Μονάδας Εκπροσώπου του Ισραηλινού Στρατού, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά ο ανταποκριτής του ΑΑ, είπε, “Επιβεβαιώνεις ότι ο Haniyeh σκοτώθηκε στην ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη;” Η απάντηση ήταν: «Δεν σχολιάζουμε αυτό το θέμα».

Το γραφείο του Νετανιάχου ζητά από τους υπουργούς να μην μιλήσουν για τη δολοφονία του Χανίγιε

Η Χαμάς και οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι το Ισραήλ βρισκόταν πίσω από την επίθεση κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο Haniyeh.

Οι επίσημες αρχές του Ισραήλ συνεχίζουν να τηρούν τη σιωπή τους σχετικά με τη δολοφονία του Haniyeh.

Σε δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, αναφέρθηκε ότι το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να απόσχουν από την αξιολόγηση της δολοφονίας της Χανίγια.

Κάλεσμα για απεργία και διαμαρτυρία έγινε στην Παλαιστίνη

Από την άλλη πλευρά, η Επιτροπή των Παλαιστινιακών Εθνικών και Ισλαμικών Δυνάμεων, η οποία περιλαμβάνει τις περισσότερες από τις παλαιστινιακές ομάδες στη Γάζα, κάλεσε σε γενική απεργία και διαμαρτυρίες στις γραμμές επαφής ως απάντηση στη δολοφονία του Προέδρου του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ismail Haniyeh.

Στη γραπτή δήλωση της επιτροπής, αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής: «Η δολοφονία του μεγάλου εθνικού ηγέτη Ismail Haniyeh πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σιωνιστικής κρατικής τρομοκρατίας, γενοκτονίας, πολέμου καταστροφής και εξόντωσης, υπό το πρίσμα της αδυναμίας της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει τον πόλεμο και να διώξει τους εισβολείς για τα εγκλήματα που διέπραξαν».

Ο Χανίγιε βρέθηκε στην Τεχεράνη για την τελετή ανάληψης καθηκόντων του Πεζεσκιγιάν

Στη γραπτή δήλωση που έκανε η Χαμάς, αναφέρθηκε ότι ο Χανίγιε βρισκόταν στην Τεχεράνη για να παραστεί στην τελετή παράδοσης παραλαβής του νέου Ιρανού Προέδρου Μασούντ Πεζεσκιγιάν.

Αναφέρθηκε ότι ο Haniyeh πέθανε σε αεροπορική επίθεση του ισραηλινού στρατού στην κατοικία του στην Τεχεράνη μετά την τελετή.

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν ανακοίνωσε ότι ο Χανίγιε σκοτώθηκε.

Πηγή: Πρακτορείο Ανατολή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube