Λάζαρος Καμπουρίδης: Σκηνικό υποχώρησης!

Λάζαρος Καμπουρίδης: Σκηνικό υποχώρησης!

Λάζαρος Καμπουρίδης: Ένδειξη έλλειψης εμπιστοσύνης στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Τούρκοι έστειλαν πέντε πολεμικά πλοία και εμείς μόνο δύο. Ποιο είναι το μήνυμα που περνάμε στην Τουρκία

Αν υπάρχει η αίτηση άδειας της Ελλάδας από την Αττάλεια για τις έρευνες στην Κάσο, τότε θα μιλάμε για αίτημα-έγγραφο. Όλο το σκηνικό δείχνει υποχώρηση, την οποία θα βρούμε μπροστά μας. Κακή εικόνα που δόθηκε όσον αφορά το ισοζύγιο δυνάμεων. Οι Τούρκοι πήγαν εκεί με πέντε πολεμικά πλοία, εμείς με δύο. Δείχνουμε, ότι οι ένδοξες ελληνικές δυνάμεις που κυνηγούσαν τις τουρκικές φρεγάτες στο επεισόδιο με το Ορούτς Ρέιτς δεν εμφανίζονται για να μην κλιμακώσουν. Μιλάμε για ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Μετά τη διακήρυξη φιλίας οι Τούρκοι προχωρούν στις αξιώσεις τους και εμείς το κρύβουμε κάτω από το χαλί. Κανείς δεν θέλει τον πόλεμο. Πρέπει όμως να δείξεις, ότι είσαι έτοιμος και γι’αυτό. Έτσι αντιλαμβάνονται οι Τούρκοι τις διμερείς σχέσεις, με την ισχύ. Εμείς νομίζαμε, ότι μετά τους σεισμούς θα τα βρίσκαμε με τον διάλογο. Δεν γίνεται όμως έτσι, όταν έχεις απέναντί σου την Τουρκία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube