REAL TIME |

Γιώργος Φίλης στην τηλεόραση ΣΙΓΜΑ: “Κίνηση πολιτικού οπορτουνισμού από Ερντογάν! Δεν είναι τρελός να τα βάλει με Ισραήλ – Μπροστάρης της Τουρκίας η Χεζμπολάχ”

Γιώργος Φίλης στην τηλεόραση ΣΙΓΜΑ: “Κίνηση πολιτικού οπορτουνισμού από Ερντογάν! Δεν είναι τρελός να τα βάλει με Ισραήλ – Μπροστάρης της Τουρκίας η Χεζμπολάχ”

Για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην Κύπρο μίλησε στις «Τομές στα Γεγονότα», στην τηλεόραση «Σίγμα» και τη δημοσιογράφο Πέτρα Αργυρού, ο Διεθνολόγος, Γιώργος Φίλης.

Δείτε την παρέμβασή του:

@infoxak Γιώργος Φίλης: Αλαζονεία Ερντογάν #Greece #cyprus #türkiye #israel #lebanon #foryou #foryoupage #fyp ♬ 11 Binaural Beats 1 Hz – August Son Productions

Αναλυτικά ο Δρ. Γεωπολιτικής μίλησε για:

Με ποιον τρόπο και ποιό εύρος θα γίνει το χτύπημα από το Ισραήλ στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου: «Σε συνδυασμό με αυτά που είπε ο Νετανιάχου στο Κογκρέσο, τις ασκήσεις που γίνονται στο Ισραήλ και την επιστράτευση εφέδρων, νομίζω, ότι φτάνουμε στο σημείο μηδέν, βυθίζοντας την περιοχή στη δίνη του πολέμου».

Για τις δηλώσεις του Ερντογάν ότι θα η Τουρκία θα μπει σε πόλεμο με το Ισραήλ: «Η πιθανότητα να μπει σε τέτοιου είδους αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πολή μικρή. Θα το ευχόμουν να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί οι Ισραηλινοί θα κάνουν τη δουλειά που έπρεπε να κάνουμε. Ο Ερντογάν δεν είναι τόσο τρελός, για να κάνει τέτοια κίνηση. Είναι κίνηση πολιτικού οπορτουνισμού. Δείχνει όμως την αλαζονεία του και την αμετροέπειά του. Δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Είναι πολύ επικίνδυνο για την όλη τη γεωπολιτική ύπαρξη, γιατί καταπατά γραμμές που ούτε το Ιράν δεν έχει καταπατήσει. Το Ιράν προσπαθεί την άμεση ή πλήρη εμπλοκή με το Ισραήλ και βλέπουμε τον Ερντογάν να συγκρίνει τις δυνάμεις του Ισραήλ με τον Ντμπεϊμπά και τους Βεδουίνους της Λιβύης».

Τί σημαίνει για την Κύπρο η κατάσταση: «Την επομένη των δηλώσεων Νασράλα κατά της Κύπρου, δεν βγήκε η ιρανική ηγεσία να υποστηρίξει τη Χεζμπολάχ. Ποιός βγήκε να στηρίξει τη Χεζμπολάχ; Ο κύριος Φιντάν. Η δήλωση Νασράλα δεν έχει να κάνει λοιπόν με το Ιράν, το οποίο δεν λέει τίποτα και βγαίνει ο Τούρκος και ενίσχυσε τη δήλωση Νασράλα. Άρα λειτουργεί σαν μπροστάτζα της Τουρκίας. Εδώ απαντώνται ερωτήματα για ποιον λόγο δεν εξοπλίζεται η Κύπρος όλα αυτά τα χρόνια. Ποιό καλό κλίμα, όταν η Τουρκία παίρνει τη μία θέση με την άλλη. Εδώ στην Ελλάδα θα έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε, ότι είμαστε εγγυήτρια δύναμη σε 600.000 Έλληνες της Κύπρου και να αναλάβουμε την ευθύνη. Οι απειλές δεν είναι κούφιες από επιχειρησιακής άποψης, από πολιτικής άποψης όμως δεν μιλά το Ιράν, αλλά η Τουρκία μέσω Νασράλα που πουλά εκδούλευση. Γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί βλέπουν, ότι η Ελλάς είναι ηγέτιδα δύναμη στο στρατιωτικό σκέλος της επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα και η Κύπρος είναι η ηγέτιδα δύναμη στην ανθρωπιστική δύναμη στη Γάζα».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube