Η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας “κόβει” εικόνες που ενοχλούν ιδιαίτερα ελληνικού ενδιαφέροντος

Η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας “κόβει” εικόνες που ενοχλούν ιδιαίτερα ελληνικού ενδιαφέροντος

Μια από τις ελάχιστες αντιπολιτευόμενες εφημερίδες που έχουν απομείνει στην Τουρκία (το ίδρυμα Cumhuriyet) αποκάλυψε χθες ότι υπήρξε σύντομη διακοπή της μετάδοσης της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Του Λεωνίδα Κουμάκη

Αμέσως επικοινώνησα με ένα γνωστό πρόσωπο στην Κωνσταντινούπολη το οποίο μου είπε ότι συμβαίνει η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας να “κόβει” εικόνες που ενοχλούν και ιδιαίτερα ελληνικού ενδιαφέροντος (Ελληνικός ύμνος, βάθρο νικητών σε αγώνες κ.α) και ότι η διακοπή αφορούσε την εμφάνιση της (πρώτης-πρώτης) ελληνικής αποστολής η οποία παραδοσιακά ενοχλεί το κατεστημένο των απογόνων των εκ Μογγολίας Τούρκων.

Σήμερα (28/7/2024) η δημοσιογράφος της Cumhuriyet Ebru Kilicoglu σε ανταπόκριση της από το Παρίσι τόνισε ότι η κρατική TRT είχε συμφωνήσει να μεταδώσει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα να κρίνει το περιεχόμενο της μετάδοσης – πολύ περισσότερο να παρεμβαίνει στην μετάδοση με “μαύρο” όπου θεωρεί πως δεν συμφωνεί με κάποιο ή κάποια σημεία της μετάδοσης.

Η τουρκάλα δημοσιογράφος συμπλήρωσε ότι η διακοπή με “μαύρο” ήταν στο τμήμα της μετάδοσης που αφορούσε την κοινότητα LGBTİ+ χωρίς να αναφέρει κάτι για “μαύρο” κατά την είσοδο της Ελληνικής αθλητικής αποστολής. Γίνεται προσπάθεια εύρεσης όλων των αποθηκευμένων αρχείων μετάδοσης της τελετής έναρξης της κρατικής TRT τα οποία εάν δεν έχουν “πειραχτεί”, θα αποκαλύψουν την πλήρη αλήθεια.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube