ΗΠΑ 28 Ιουλίου 2024

Τραμπ: Μόλις μας ενημέρωσε ότι θέλει να γίνει… δικτάτορας;

Τραμπ: Μόλις μας ενημέρωσε ότι θέλει να γίνει… δικτάτορας;

Σάλο στις ΗΠΑ και ποικίλα σχόλια στον διεθνή Τύπο έχει πυροδοτήσει μία νέα επισήμανση του Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο προεκλογικής ομιλίας στη Φλόριντα.

Σε εκδήλωση που οργάνωσε το Turning Point Action, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων κάλεσε τους Χριστιανούς να συμμετέχουν στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, προκειμένου βεβαίως να τον στηρίξουν. Το επιχείρημά του για να τους πείσει να πάνε στις κάλπες, ωστόσο, ακούστηκε λίγο περίεργο: 4 χρόνια και… δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε ξανά, υπογράμμισε.

Η περίεργη προτροπή στους Χριστιανούς και οι αντιδράσεις

«Χριστιανοί, πρέπει να βγείτε και να ψηφίσετε. Δεν θα χρειαστεί να το κάνετε ξανά. Ακόμη τέσσερα χρόνια και ξέρετε τι; Θα φτιαχτούν όλα, θα είναι εντάξει. Δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε ξανά, όμορφοι Χριστιανοί μου. Σας αγαπώ, Χριστανοί. Είμαι Χριστιανός. Σας αγαπώ, βγείτε έξω, πρέπει να βγείτε και να ψηφίσετε. Σε τέσσερα χρόνια δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε ξανά. Θα τα έχουμε φτιάξει τόσο καλά, που δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Δεν είναι βεβαίως ξεκάθαρο τι ήθελε να πει ο πρώην πρόεδρος. Αρκετοί σχολίασαν στα social media, αλλά και σε παραδοσιακά μέσα των ΗΠΑ, πως δεν φαίνεται να έχει και τόσο σεβασμό στην κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας, τις εκλογές. Μάλλον τις θεωρεί… περιττές. Η εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις απέφυγε να σχολιάσει επισήμως, ωστόσο ο εκπρόσωπος Τζέισον Σίνγκερ, χαρακτήρισε συνολικά την ομιλία του «περίεργη».

Να σημειωθεί ότι η αναφορά αυτή σε πολλούς θύμισε μία άλλη ομιλία, στην οποία είχε πει ότι θα γίνει δικτάτορας για μία ημέρα, εάν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να σφραγίσει τα νότια σύνορα με το Μεξικό. Είχε ωστόσο στη συνέχεια υποβαθμίσει τη δήλωση αυτή, λέγοντας πως έκανε πλάκα.

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube