Ιράν , Ισραήλ , Λίβανος 28 Ιουλίου 2024

Το Ιράν προειδοποιεί το Ισραήλ για απρόβλεπτες συνέπειες

Το Ιράν προειδοποιεί το Ισραήλ για απρόβλεπτες συνέπειες

Το Ιράν προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ κατά οποιασδήποτε «νέας περιπέτειας», όπως την αποκάλεσε, στον Λίβανο, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Κανανί.

 

«Οποιαδήποτε δράση του σιωνιστικού καθεστώτος μπορεί να οδηγήσει στην επιδείνωση της αστάθειας, της έλλειψης ασφάλειας και του πολέμου στην περιοχή», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το Ισραήλ θα φέρει την ευθύνη για τις «απρόβλεπτες συνέπειες και αντιδράσεις σε μια τέτοια ανόητη συμπεριφορά», προειδοποίησε επίσης ο Κανανί.

Οι ισραηλινές αρχές κατηγορούν το υποστηριζόμενο από το Ιράν σιιτικό κίνημα του Λιβάνου Χεζμπολάχ για επίθεση με ρουκέτα που έπληξε χθες γήπεδο ποδοσφαίρου στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, παιδιά και νέοι, και ορκίστηκε να προβεί σε βαριά αντίποινα.

Σήμερα τα ξημερώματα η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε διάφορους στόχους στον νότιο Λίβανο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη «έπληξαν σειρά τρομοκρατικών στόχων» -θέσεων της Χεζμπολάχ- τόσο «βαθιά στην επικράτεια του Λιβάνου», όσο και «στον νότιο Λίβανο».

Η Χεζμπολάχ αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη για το πλήγμα αυτό, όμως υποστήριξε ότι περιμένει «σκληρή» απάντηση από τους Ισραηλινούς.

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube