Με αλβανόψυχο Έλληνα διεκδικεί ο Ράμα την Χιμάρα

Με αλβανόψυχο Έλληνα διεκδικεί ο Ράμα την Χιμάρα

Την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου, στις 4 του μηνός, θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην Χιμάρα – σαν να επιδιώκουν τα Τίρανα να διαταράξουν την γιορτή της Παναγίας που τιμάται ιδιαίτερα από τον απανταχού Ελληνισμό…

Παρά τις ενστάσεις του Κόμματος Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΚΕΑΔ) για την παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος άσκησης έφεσης του Φρέντη Μπελέρη – αναφορικά με την απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής για την έκπτωση του απ’ το αξίωμα του δημάρχου Χιμάρας – ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέδωσε το σχετικό Διάταγμα για την διενέργεια εκλογών στον Δήμο.

Κατάλληλη παράφραση του “ενός κακού μύρια έπονται”: Μιας νομικής παραβάσεως, μύριες έπονται! Δεν υπάρχει καλύτερη επιβεβαίωση τούτου, από τους χειρισμούς του πρωθυπουργού της Αλβανίας στην υπόθεση του Δήμου Χιμάρας.

Πείσμων και αυταρχικός, έχοντας την ανοχή του διεθνούς παράγοντα και περιέργως και της Αθήνας, συνεχίζει μία πολιτική που προφανέστατα δεν είναι συμμετρική με τα μεγέθη αυτού του Δήμου. Υπό άλλες περιστάσεις, θα αναφερόμασταν σε μία απλή περίπτωση κατάργησης της αυτονομίας των τοπικών αρχών, εάν δεν κρίνονταν η αξιοπρέπεια της γηγενούς Ελληνικής Κοινότητας.

Όμως, το στοίχημα για τον Ράμα είναι άλλο: Όμηρος ο ίδιος και το περιβάλλον του “σκοτεινών” συμφερόντων, επιδιώκει την διαιώνιση της εκμετάλλευσης της περιοχής και των πόρων της, προς όφελος των παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων αυλικών του, όπως και την πρόκληση εθνοτικών και θρησκευτικών εντάσεων προς άγρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την εσωτερική πολιτική κατάσταση.

Ποιος είναι ο εκλεκτός του Ράμα

Έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από την παράνομη σύλληψη-απαγωγή του Μπελέρη, την στημένη δικογραφία από τις μυστικές υπηρεσίες, την ενοχοποιητική έκθεση των Εισαγγελικών Αρχών και εν τέλει την υπαγορευμένη απόφαση των δικαστηρίων. Έκτοτε η κυβέρνηση Ράμα – που έχει προφυλακίσει και τον πρώην δήμαρχο Χιμάρας, Γκόρο – έχρισε δύο ακόμη υπηρεσιακούς δημάρχους. Η μία παραιτήθηκε και ο άλλος υπηρετεί τις καθεστωτικές βουλές…

Αξιοποίησε – μέσω μη γνωστών μέχρι στιγμής, αλλά βέβαιων συναλλαγών – τον πρώην βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Βαγγέλη Τάβο, γνώριμου για τις υπηρεσίες του στο βαθύ κράτος της Αλβανίας και με “σκοτεινές” διασυνδέσεις στην Αθήνα. Τον έχρισε δε και Περιφερειάρχη Αυλώνας, όπου υπάγεται ο Δήμος Χιμάρας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ SLPRESS.GR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube