REAL TIME |

ΗΠΑ , Ινδία 26 Ιουλίου 2024

ΗΠΑ-Ινδία θα φιλοξενήσουν την τρίτη Σύνοδο Επενδυτών INDUS-X στη Σίλικον Βάλεϊ τον Σεπτέμβριο

ΗΠΑ-Ινδία θα φιλοξενήσουν την τρίτη Σύνοδο Επενδυτών INDUS-X στη Σίλικον Βάλεϊ τον Σεπτέμβριο

Η εκδήλωση με επίκεντρο τους επενδυτές θα συγκεντρώσει βασικούς ενδιαφερόμενους για να προωθήσει την πρόοδο στον αμυντικό τομέα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ινδία ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν την τρίτη Σύνοδο Επενδυτών INDUS-X στη Silicon Valley αυτόν τον Σεπτέμβριο. Αυτό το κρίσιμο γεγονός στοχεύει να επιταχύνει την αμυντική καινοτομία αξιοποιώντας το ιδιωτικό κεφάλαιο και ενισχύοντας τη συνεργασία μεταξύ των δύο εθνών.

Η σύνοδος κορυφής αποτελεί βασικό συστατικό της πρωτοβουλίας INDUS-X, μια κοινή προσπάθεια του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DoD) και του Υπουργείου Άμυνας της Ινδίας για την ενίσχυση της συνεργασίας σε κρίσιμες και αναδυόμενες τεχνολογίες (iCET). Με βάση την επιτυχία των προηγούμενων συνόδων κορυφής στην Ουάσιγκτον και το Νέο Δελχί, αυτή η εκδήλωση με επίκεντρο τους επενδυτές θα συγκεντρώσει βασικούς ενδιαφερόμενους για να προωθήσει την πρόοδο στον αμυντικό τομέα.

Η πρωτοβουλία INDUS-X έχει ήδη αποδείξει την αποτελεσματικότητά της στην ενίσχυση της συνεργασίας του ιδιωτικού τομέα στην αμυντική τεχνολογία κατά το πρώτο έτος της. Διευκολύνοντας τις συνεργασίες μεταξύ εταιρειών, επενδυτών και ερευνητών, έχει θέσει τις βάσεις για ενισχυμένη καινοτομία τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ινδία.

Η απόφαση να διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής στη Silicon Valley, γνωστή για το οικοσύστημα καινοτομίας και επενδύσεων της, είναι μια στρατηγική κίνηση. Θα παρέχει μια βασική πλατφόρμα για τη σύνδεση αμυντικών startups με πιθανούς επενδυτές και την προώθηση διασυνοριακών συνεργασιών.

Το Φόρουμ Στρατηγικής Συνεργασίας ΗΠΑ-Ινδίας (USISPF) και το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ θα συνδιοργανώσουν την εκδήλωση, συγκεντρώνοντας την τεχνογνωσία τους στη βιομηχανική συνεργασία και την ακαδημαϊκή έρευνα για να εξασφαλίσουν την επιτυχία της συνόδου κορυφής.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube