REAL TIME |

Video , Αθλητικά 26 Ιουλίου 2024

Ο Θοδωρής Βαρίκος ανατρέπει τα δεδομένα για την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου το 2004 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Θοδωρής Βαρίκος ανατρέπει τα δεδομένα για την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου το 2004 (ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγες μέρες έμειναν ως την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Θοδωρής Βαρίκος, ο οποίος έχει γεννηθεί στον Πλάτανο και έχει διαγράψει στη δημοσιογραφία μια πλούσια καριέρα, καλύπτοντας γεγονότα διεθνή και εγχώρια, μίλησε στο AstrosNews για το βιβλίο του «Μετά από 20 χρόνια – Ώρα για αλήθειες – Η συγκλονιστική περίπτωση Κώστα Κεντέρη Αικατερίνης Θάνου» (εκδόσεις Ρήσος, 2024) το οποίο μόλις εκδόθηκε και στο οποίο, όπως είπε ο ίδιος ο συγγραφέας στον Γιάννη Σιαβελή, αποκαθίσταται η αλήθεια και ανατρέπονται τα ρεπορτάζ των διεθνών και των εγχώριων μέσων ενημέρωσης για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο στην Ολυμπιάδα του 2004 στην Αθήνα, όταν ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ.

Ο Θοδωρής Βαρίκος, ο οποίος παρακολούθησε τη δίκη, αναφέρει στην κάμερα του AstrosNews ότι τόσο τα ξένα μέσα ενημέρωσης όσο και τα εγχώρια, υποστήριζαν ότι δεν είχε γίνει κανένα τροχαίο. «Και τότε, πώς βρέθηκαν στο ΚΑΤ οι δύο αθλητές μας, στο στόμα του λύκου, όπου τους περίμενε ο γιατρός της ΔΟΕ;», αναρωτιέται.
gjutdsaaa
Ο κ. Βαρίκος αναφέρει ότι η κοινή γνώμη στην Ελλάδα είχε διχαστεί, τότε, καθώς οι μισοί πίστευαν ότι είχε γίνει τροχαίο και οι άλλοι μισοί ότι δεν είχε γίνει. «Αν δεν είχε γίνει, πώς βρέθηκαν τα παιδιά στο ΚΑΤ; Και πώς αθωώθηκαν οι γιατροί στη δίκη και στο Εφετείο;».
Όπως μας είπε ο κ. Βαρίκος, αυτά που συνέβησαν με τον Κεντέρη και τη Θάνου είναι ένα επεισόδιο στη διαμάχη μεταξύ των κορυφαίων εταιριών αθλητικών ειδών Adidas και Puma. Και ο λόγος για τον οποίον έγραψε το βιβλίο του, το κίνητρό του, δηλαδή, είναι επειδή τότε, το 2004, παραβιάστηκε ο κανονισμός των Ολυμπιακών Αγώνων.
Πάντα ανήσυχο πνεύμα, ο Θοδωρής Βαρίκος καταπιάνεται με σπουδαία γεγονότα. Το ευχόμαστε από καρδιάς, καλοτάξιδο το νέο του βιβλίο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube