Κατά την προσφιλή του συνήθεια, ο Ντόναλντ Τραμπ, εξαπέλυσε χαρακτηρισμούς κατά της αντιπροέδρου των ΗΠΑ και πιθανότερης αντιπάλου του για την προεδρία, Κάμαλα Χάρις, λέγοντας πως είναι μια «τρελή της ριζοσπαστικής αριστεράς».

«Θα καταστρέψει τη χώρα μας» αν εκλεγεί, υποστήριξε ο μεγιστάνας στην πρώτη του προεκλογική ομιλία μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν.

Στην ομιλία του, στη Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, με τη συνηθισμένη του κόκκινη γραβάτα, ο κ. Τραμπ δεν έδειξε την παραμικρή διάθεση να φανεί συγκρατημένος έναντι της αντιπάλου του, στην οποία φόρτωσε νέο παρατσούκλι, «Κάμαλα η ψεύτρα».

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος αναφέρθηκε και στην απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα, κατηγορώντας τους «ηγέτες του Δημοκρατικού κόμματος» πως ανάγκασαν τον απερχόμενο πρόεδρο να εγκαταλείψει κατά τρόπο «πολύ αντιδημοκρατικό».

«Τώρα, έχουμε νέο θύμα να νικήσουμε», πέταξε, προτού καταφερθεί εναντίον της αντιπροέδρου, ειδικά για τα πεπραγμένα της στα πεδία της εξωτερικής πολιτικής και της μετανάστευσης. «Αν αρχίσουμε να προηγούμαστε με 10 ή 15 μονάδες διαφορά στις δημοσκοπήσεις, πιστεύετε πως θα μας στείλουν τρίτο υποψήφιο;», συνέχισε ειρωνικά.

Ορισμένοι από τους οπαδούς του κ. Τραμπ στο πλήθος είχαν βάλει μπλουζάκια με τυπωμένο το στιγμιότυπο στο οποίο απαθανατίζεται εκείνος μετά την απόπειρα δολοφονίας του τη 13η Ιουλίου, με τη γροθιά υψωμένη και αίμα στο πρόσωπο του.

Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ