REAL TIME |

Στρατιωτική στήριξη προς την Αρμενία ενέκρινε το συμβούλιο της Ευρώπης

Στρατιωτική στήριξη προς την Αρμενία ενέκρινε το συμβούλιο της Ευρώπης

Το Συμβούλιο της ΕΕ ενέκρινε τη Δευτέρα, 22 Ιουλίου, απόφαση για την παροχή βοήθειας προς τις Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις με το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Συμβουλίου της ΕΕ.

Η βοήθεια θα παρασχεθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διευκόλυνσης για την Ειρήνη. Πρόκειται για τη λήψη της πρώτης τέτοιας απόφασης για την Αρμενία.

Στόχος είναι να ενισχυθούν οι υλικοτεχνικές και τεχνικές ικανότητες των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων και να συμβάλουν στη βελτίωση της προστασίας των αμάχων σε κρίσεις και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η στήριξη αποσκοπεί επίσης στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Αρμενίας και στην επιτάχυνση της διαλειτουργικότητας των ενόπλων δυνάμεών της σε περίπτωση πιθανής μελλοντικής συμμετοχής της χώρας σε διεθνείς στρατιωτικές αποστολές και επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αναπτύσσονται από την ΕΕ. Το μέτρο θα παράσχει ένα πλήρως αναπτύξιμο στρατόπεδο σκηνών για μια μονάδα μεγέθους τάγματος.

«Η ασφάλεια αποτελεί ολοένα και πιο σημαντικό στοιχείο των διμερών μας σχέσεων με την Αρμενία. Αυτό το μέτρο της Ευρωπαϊκής Ειρηνευτικής Διευκόλυνσης θα συμβάλει περαιτέρω στην ανθεκτικότητα της χώρας. Έχουμε αμοιβαίο συμφέρον να ενισχύσουμε περαιτέρω τον διάλογό μας για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας, καθώς και τη μελλοντική συμμετοχή της Αρμενίας σε αποστολές και επιχειρήσεις υπό την ηγεσία της ΕΕ», δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η στήριξη που εγκρίθηκε σήμερα θα παρασχεθεί στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης της ΕΕ με την Αρμενία, η οποία βασίζεται σε κοινές αξίες και αποσκοπεί στην προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην Αρμενία και τον Νότιο Καύκασο. Η ΕΕ δεσμεύεται να ενισχύσει τη συνολική πολιτική και οικονομική εταιρική σχέση με την Αρμενία βάσει της συμφωνίας συνολικής και ενισχυμένης εταιρικής σχέσης ΕΕ-Αρμενίας και να ενισχύσει περαιτέρω τις σχέσεις μας σε όλες τις διαστάσεις τους. Αυτό περιλαμβάνει την εντατικοποίηση του διαλόγου και της συνεργασίας στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης επίσης της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube