REAL TIME |

Γιώργος Αϋφαντής: Οφθαλμός αντί οφθαλμού

Γιώργος Αϋφαντής: Οφθαλμός αντί οφθαλμού

Γιώργος Αϋφαντής: Πιστεύετε, ότι με Τραμπ πρόεδρο των ΗΠΑ θα αποξενωθούν από την Τουρκία και θα πραγματοποιήσουν τα τρελά μας όνειρα; Επανένωση σημαίνει ένταξη του κατοχικού δεδομένου μέσα σε μια δομή που θα οδηγήσει σε δύο κράτη. Η λύση θα προέλθει, όταν οι Τούρκοι αποφασίσουν να διαπραγματευτούν ουσιαστικά. Θα γίνει όταν ανατραπεί η ισοζύγιο ισχύος. Αυτή είναι η μόνη ελπίδα για την Κύπρο, να ενισχύσει δραματικά τις αμυντικές της δυνατότητες. Να μη γίνει περίπατος η προέλασή τους. Να νιώσουν οι Τούρκοι ότι είναι και οι ίδιοι αιχμάλωτοι στο νησί. Η Τουρκία στην Κύπρο δεν έχει στρατηγικό βάθος. Με τα κατάλληλα όπλα πυροβολικού, η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να φτιάξει συσχετισμούς που η άλλη πλευρά θα τους σκεφτεί. Πόσοι ζημιά μπορεί να κάνεις και θα σε σεβαστούν. Η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει από τις ΗΠΑ και έχει το δικαίωμα.

Δεν υπάρχει στοχοποίηση από τον Έρντογάν στον Δένδια. Ο Τούρκος πρόεδρος επιβάλλει Φινλανδοποίηση. Οι Τούρκοι ξεμπροστιάζουν την Ελληνική Κυβέρνηση. Συζητούν την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Η Τουρκία όταν μιλά για συνεκμετάλλευση λέει, ότι ένα κομμάτι του ελληνικού κατεστημένου συνεργάζεται μαζί της. Ο μόνος τρόπος να σταματήσει η Τουρκία είναι το αρχαίο ρητό, οφθαλμός αντί οφθαλμού. Είναι μια ισορροπία του τρόμου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube