Ισραήλ 22 Ιουλίου 2024

IDF προς Παλαιστινίους: Εκκενώστε τη νότια Χαν Γιουνίς

IDF προς Παλαιστινίους: Εκκενώστε τη νότια Χαν Γιουνίς

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε σήμερα τους πολίτες της Λωρίδας της Γάζας να απομακρυνθούν από ανατολικά τμήματα της πόλης Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, διευκρινίζοντας ότι προετοιμάζεται να «επιχειρήσει δραστικά» κατά νέας ρίψης ρουκετών και δραστηριότητας τρομοκρατών από την περιοχή, η οποία είχε οριστεί ως ανθρωπιστική ζώνη.

Για να επιτραπεί αυτό, ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι προσαρμόζει τα σύνορα ανθρωπιστικής ζώνης προκειμένου να κρατήσει τον άμαχο πληθυσμό μακριά από περιοχές μάχης.

«Ο Ισραηλινός Στρατός πρόκειται να δράσει δυναμικά εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων και ως εκ τούτου καλεί τον υπόλοιπο πληθυσμό που έχει απομείνει στις ανατολικές γειτονιές του Χαν Γιουνίς να εκκενωθεί προσωρινά στην προσαρμοσμένη ανθρωπιστική περιοχή στο αλ-Μαουάσι», ανέφεραν οι IDF.

Οι κλήσεις του Ισραηλινού Στρατού προς τους πολίτες κοινοποιούνται μέσω μηνυμάτων SMS, τηλεφωνικών κλήσεων και άλλων εκπομπών μέσων ενημέρωσης.

Στρατιωτική πηγή λέει ότι τα νοσοκομεία στην περιοχή δεν χρειάζεται να εκκενωθούν και ότι ο Ισραηλινός Στρατός το έχει κοινοποιήσει στους Παλαιστίνιους υγειονομικούς αξιωματούχους και αξιωματούχους της διεθνούς κοινότητας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube