Ένας από τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας, που σίγουρα δεν θα ήθελε να δει τον Ντόναλντ Τραμπ να επιστέφει στον Λευκό Οίκο, είναι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Και τούτο γιατί θέση του Τραμπ και του υποψηφίου αντιπροέδρου του, Τζέι Ντι Βανς, είναι πως η Ουκρανία θα πρέπει να κάνει παραχωρήσεις, ακόμη και εδαφικές, για να τερματιστεί ο πόλεμος με τη Ρωσία.

Τη νύχτα ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε τον Τζο Μπάιντεν για την έως τώρα στήριξή του στον ουκρανικό αγώνα, ενώ σχολίασε πως η απόφασή του να αποσυρθεί από την κούρσα είναι σκληρή, αλλά σθεναρή. Να θυμίσουμε ότι στην τελευταία Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Μπάιντεν, παρουσιάζοντας τον Ζελένσκι, τον αποκάλεσε…πρόεδρο Πούτιν, για να διορθώσει πάντως άμεσα μόνος του το λάθος.

«Η Ουκρανία ευγνωμονεί τον πρόεδρο Μπάιντεν για την ακλόνητη υποστήριξή του στον αγώνα της για ελευθερία, η οποία, όπως και η σθεναρή διακομματική υποστήριξη των ΗΠΑ, ήταν και συνεχίζει να είναι κρίσιμη», ανέφερε ο κ. Ζελένσκι μέσω X.

«Ελήφθησαν πολλές σθεναρές αποφάσεις τα τελευταία χρόνια και θα τις θυμόμαστε ως τολμηρές κινήσεις του προέδρου Μπάιντεν σε δύσκολους καιρούς. Και σεβόμαστε τη σημερινή σκληρή αλλά σθεναρή απόφαση», πρόσθεσε.