Θριαμβευτική είσοδο στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στο Μιλγουόκι έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ δύο 24ωρα μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ – που φαίνεται να οδεύει ολοταχώς για επιστροφή στον Λευκό Οίκο – είχε επίδεσμο στο αυτί του και φρόντισε να υψώσει τη γροθιά του, όπως ακριβώς έκανε και μετά τους πυροβολισμούς του Σαββάτου.

REUTERS/Mike Segar

Οι σύνεδροι τον επευφημούσαν και τον χειροκροτούσαν επί ώρα, όρθιοι. Συνοδευόταν από πλήθος πρακτόρων της Μυστικής Υπηρεσίας. Αφού χαιρέτισε στελέχη του κόμματος κάθισε, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

REUTERS/Cheney Orr

Κοντά του και ο Τζέι Ντι Βανς, γνωστός συγγραφέας και γερουσιαστής του Οχάιο που επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο.

REUTERS/Elizabeth Frantz

Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς

Πρόκειται για τον Τζέι Ντι Βανς, συγγραφέα του Hilbily Elegy, ενός «ύμνου» στους σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους της Ζώνης της Σκουριάς.Ο συγγραφέας περιέγραφε την προσωπική του ιστορία – το πώς μεγάλωσε σε μία φτωχή οικογένεια της λευκής εργατικής τάξης, σε ένα περιβάλλον όπου η μόρφωση δεν ήταν προτεραιότητα (προείχε η επιβίωση), οι εξαρτήσεις ήταν καταστροφικά παρούσες και οι ευκαιρίες περιορισμένες.

Ήταν μία ιστορική και κοινωνική ανάλυση, μία συναρπαστική περιγραφή του αμερικανικού πολιτισμού και ονείρου και η καλύτερη εξήγηση ως προς το ποιοι και γιατί ψήφισαν για πρόεδρό τους τον Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Παλιότερα ο Τζέι Ντι ήταν σφοδρός επικριτής του Τραμπ. «Ποτέ με τον Τραμπ» διεμήνυε και ασκούσε δριμύτατη κριτική σε tweets, που έκτοτε έχουν διαγραφεί. Είχε χρησιμοποιήσει βαριές εκφράσεις όπως «πιθανός Χίτλερ» και «εντελώς ανόητος».

Τα τελευταία χρόνια έχοντας εκλεγεί γερουσιαστής με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στηρίζει απόλυτα τις θέσεις του πρώην προέδρου.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την επιλογή του τη Δευτέρα στο Truth Social. «Μετά από μακρά συζήτηση και σκέψη, και λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια ταλέντα πολλών άλλων, αποφάσισα ότι το πρόσωπο που ταιριάζει καλύτερα στη θέση του Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο γερουσιαστής JD Vance της Μεγάλης Πολιτείας του Οχάιο», έγραψε.

Nαυτεμπορική