ΗΠΑ 16 Ιουλίου 2024

Τα ερωτήματα για την «ανεπάρκεια» των Μυστικών Υπηρεσιών

Τα ερωτήματα για την «ανεπάρκεια» των Μυστικών Υπηρεσιών

Σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, θέτει το BBC.

Το FBI έχει αναλάβει τη διεξαγωγή της έρευνας, ενώ ο διευθυντής της Μυστικής Υπηρεσίας έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στις 22 Ιουλίου.

Το BBC, σε σχετικό του δημοσίευμα θέτει 5 ερωτήσεις που αφορούν σε κρίσιμα ζητήματα ασφαλείας.

Παραμένει ασαφές πώς ο ύποπτος δράστης Τόμας Μάθιου Κρουκς απέκτησε πρόσβαση στην οροφή ενός κτιρίου κοντά στη συγκέντρωση, το οποίο απείχε λίγο περισσότερο από 130 μέτρα από τον Τραμπ.

Η ταράτσα ήταν ένα γνωστό “τρωτό” σημείο πριν από την εκδήλωση, σύμφωνα με το NBC News, το οποίο επικαλείται δύο πηγές που γνωρίζουν τις επιχειρήσεις της Μυστικής Υπηρεσίας.

“Κάποιος θα έπρεπε να βρίσκεται στην ταράτσα ή να ασφαλίζει το κτίριο ώστε να μην μπορεί κανείς να ανέβει στην ταράτσα”, ανέφερε το NBC σε μία από τις πηγές.

Εκτός από το ζήτημα της πρόσβασης, θα έπρεπε να είχε αποκλειστεί η οπτική επαφή από την ταράτσα προς την περιοχή του βάθρου του Τραμπ.

“Οι δράστες δεν θα έπρεπε να έχουν άμεση οπτική επαφή με τον Τραμπ”, δήλωσε τη Δευτέρα στο ABC News ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube