REAL TIME |

Εθνική Άμυνα , Ρωσία 15 Ιουλίου 2024

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα αγοράζει τεχνολογία για την κατάρριψη τουρκικών drone στο Αιγαίο

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα αγοράζει τεχνολογία για την κατάρριψη τουρκικών drone στο Αιγαίο

Ελλάδα-Ινδία συνεργάζονται για το θέμα

Συνωμοσία επίθεσης εναντίον της Τουρκίας, βλέπουν τα ΜΜΕ της χώρας στη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας καθώς όπως αναφέρουν: “Η Ινδία, η οποία αναστατώθηκε από τα UAV TB2 που εξήγαγε η Τουρκία στο Πακιστάν και τις Μαλδίβες και ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει πύραυλο και απείλησε να τα χτυπήσει”.

“Η ενίσχυση των διμερών και αμυντικών σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών που διεξήχθη πρόσφατα στο Νέο Δελχί (2-3 Ιουλίου) από τη Γενική Διεύθυνση Εθνικής Άμυνας και Πολιτικής Διεθνών Σχέσεων του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας”, αναφέρεται ενώ στο ρεπορτάζ προστίθεται ότι “Πριν από τη συνάντηση έγινε παρουσίαση στην ελληνική αντιπροσωπεία ινδικών εταιρειών που παράγουν αμυντικό υλικό υπό τον συντονισμό του Τμήματος Προμηθειών Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας της Ινδίας”.

Προστίθεται δε ότι “υπεγράφη συμφωνία αμυντικής βιομηχανίας μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας, οι οποίες ενοχλήθηκαν από τη στάση της Τουρκίας για τη Γαλάζια Πατρίδα και αναζητούσαν τρόπους να προμηθεύσουν όπλα που θα χτυπούσαν την Τουρκία με κάθε ευκαιρία. Οι δύο χώρες συζήτησαν θέματα ενίσχυσης των σχέσεων αμυντικής βιομηχανίας και συζήτησαν τομείς συνεργασίας για το μέλλον.”

Από την άλλη γίνεται λόγος για τη συνεργασία με το Ισραήλ. “Η Ελλάδα κατασκευάζει αμυντικά συστήματα ενάντια στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τουρκίας”, αναφέρεται και προστίθεται: “κινητές συσκευές Ισραηλινής κατασκευής με δυνατότητα ‘τύφλωσης’ των UAV έχουν αναπτυχθεί σε 7 σταθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μέχρι σήμερα”.

“Η εγκατάσταση των συσκευών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ξεκίνησε το 2022. Σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ, σε επόμενο στάδιο οι συσκευές θα τοποθετηθούν στα Δωδεκάνησα και στην περιοχή του Έβρου. Αναφέρεται ότι για αυτό έχει ληφθεί η απαραίτητη έγκριση από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας. Δύο φρεγάτες με τις ονομασίες ‘Ύδρα’ και ‘Ψαρά’, που αναπτύχθηκαν στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, δοκίμασαν συστήματα αντι-drone για έγκαιρη ανίχνευση απειλών και διακοπή των επικοινωνιών UAV”, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Π.Κ.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube