Ισραήλ 15 Ιουλίου 2024

Γκάλαντ: Η καταδίωξη της Χαμάς θα συνεχιστεί για χρόνια

Γκάλαντ: Η καταδίωξη της Χαμάς θα συνεχιστεί για χρόνια

Η καταδίωξη των ηγετών της Χαμάς «θα συνεχιστεί για χρόνια», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

Ο Γκάλαντ, σύμφωνα με το sky news arabia μιλούσε στην αεροπορική βάση Nevatim, με πιλότους του ισραηλινού στρατού που συμμετείχαν στην επιδρομή στο Mawasi Khan Yunis, το Σάββατο, η οποία σύμφωνα με το Ισραήλ είχε στόχο εξέχοντες αξιωματούχους της Χαμάς, τον διοικητή της στρατιωτικής πτέρυγας, Muhammad al-Deif, και τον διοικητή του η Ταξιαρχία Khan Yunis, Rafi Salama.

Την Κυριακή, το Ισραήλ ανακοίνωσε τον θάνατο του Salama, ενώ η Χαμάς είπε ότι ο al-Deif είναι «καλά».

Ο Γκάλαντ εξήγησε, όπως αναφέρεται από τους Times of Israel: «Οι ενέργειές σας είναι ακριβείς, υψηλής ποιότητας και τα αποτελέσματα είναι αυτά που μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας».

Και πρόσθεσε: «Μας δίνει επίσης την ελευθερία να εργαστούμε για να πετύχουμε τους στόχους μας», στον πόλεμο στη Γάζα που συνεχίζεται για περισσότερους από 9 μήνες.

Θεώρησε ότι «η Χαμάς σήμερα δεν έχει τη δυνατότητα να επανεξοπλιστεί, να οργανωθεί και να περιθάλψει τους τραυματίες της», εξηγώντας ότι «οι δυνατότητες του κινήματος διαβρώνονται καθημερινά».

Όμως ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας είπε ότι «η καταδίωξη των ηγετών της Χαμάς θα συνεχιστεί για χρόνια».

Ο πιο εξέχων στόχος του Ισραήλ στον πόλεμο, που είναι η εξάλειψη της Χαμάς, εξακολουθεί να αμφισβητείται, ακόμη και από Ισραηλινούς αξιωματούχους που πιστεύουν ότι «μια ιδέα δεν μπορεί να εξαλειφθεί».

Πηγή: Times of Israel, ΕΡΤ, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube