Ένα νέο βίντεο από τις στιγμές πριν την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Κύπρου) στην Πενσυλβάνια ήρθε στη δημοσιότητα δημιουργώντας νέα ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας που επέτρεψαν να συμβεί το περιστατικό.

Στο βίντεο φαίνονται πολίτες να έχουν εντοπίσει τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς να έχει ανέβει στη σκεπή από την οποία πυροβόλησε κατά του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ.

«Ανεβαίνει στη σκεπή τον βλέπεις; Ξαπλώνει;», «να τον βλέπω, ξαπλώνει» ακούγονται να λένε πολίτες. «Αστυνόμε εδώ είναι κάποιος στη σκεπή» φωνάζουν σε κάποιο ένστολο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Associated Press που επικαλείται πηγές ασφαλείας, αστυνομικός από την τοπική αστυνομία σκαρφάλωσε στη σκεπή και είδε τον Κρουκς ο οποίος έστρεψε την καραμπίνα προς εκείνον. Τότε, κατά τις ίδιες πηγές, ο αστυνομικός υποχώρησε με τον Κρουκς να πυροβολεί τα επόμενα δευτερόλεπτα κατά του Τραμπ.

Οι Μυστικές Υπηρεσίες επιρρίπτουν τις ευθύνες στην τοπική αστυνομία

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος των Μυστικών Υπηρεσιών που μίλησε στους New York Times επέρριψε την ευθύνη για τους πυροβολισμούς στην τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με τον Άντονι Τζιουλέμι, ο 20χρονος ήταν εκτός της περιμέτρου που είχε αναλάβει να φυλάνε οι πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών.

Κατά τον ίδιο οι Μυστικές Υπηρεσίες ήταν υπεύθυνες για την ασφάλεια στον χώρο της συγκέντρωσης του Τραμπ ενώ η τοπική αστυνομία της Πενσυλβάνια ήταν επιφορτισμένη με την διασφάλιση της περιοχής έξω από τον χώρο αυτό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη New York Post, κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι ούτε πριν ούτε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του Τραμπ δεν δέχθηκαν επίσκεψη από κάποιον ένστολο.

protothema.gr