Λίγες ώρες αφότου ο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ δέχθηκε πυροβολισμούς αβάσιμες φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, που ανήκει στον πρώην Αμερικανό πρόεδρο.

Οι χρήστες του δημοσίευσαν μιμίδια που υπονοούσαν ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν ή η Χίλαρι Κλίντον βρίσκονταν πίσω από την επίθεση στη συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πολιτείας και ισχυρίστηκαν ότι ενδεχομένως να υπήρχαν πολλοί ένοπλοι.

Οι δεξιές θεωρίες συνωμοσίας είναι κάτι το συνηθισμένο στο Truth Social, όπου κυριαρχεί ο συντηρητικός πολιτικός λόγος.
Ο Τραμπ έχει χρησιμοποιήσει τον ιστότοπο για να εαμφισβητήσει επανειλημμένα τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020 και για να επικρίνει τους δικαστές και τους εισαγγελείς που εμπλέκονται στις ποινικές υποθέσεις εναντίον του.

 «Πείτε την λέξη»

Μετά την επίθεση, η Truth Social διαχέεται από έναν πρωτόγνωρο κύμα ό θυμού. «Πείτε μας αν υπάρχει κάτι που θα θέλατε να κάνουν 100 Εκατομμύρια Aμερικανοί πατριώτες για τη χώρα μας», έγραψε ένας χρήστης σε μια ανάρτηση που απευθυνόταν στον κ. Τραμπ. «Πείτε τη λέξη κύριε, πείτε τη λέξη».

Ο Κας Πατέλ έμπιστος του Τραμπ, ο οποίος στο παρελθόν έχει απειλήσει δημοσιογράφους με διώξεις, αν ο πρώην πρόεδρος ανακτήσει τον Λευκό Οίκο, κράτησε μια πιο μετρημένη στάση σε ανάρτησή του το βράδυ του Σαββάτου.

«Τώρα δεν είναι η ώρα να επιτεθούμε στα μέσα ενημέρωσης , ανέφερε. Αφήστε τις αστυνομικές αρχές και τις μυστικές υπηρεσίες να κάνουν τη δουλειά τους».

“Όποιος δημοσιεύει εικασίες και ψευδείς πληροφορίες δεν αξίζει την προσοχή μας και σας δείχνει ποιες είναι οι προτεραιότητές του», πρόσθεσε.

Αλλά σύντομα, ένας άλλος χρήστης απάντησε στο μήνυμά του με ένα μήνυμα με κεφαλαία γράμματα: “ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΕΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ/ΔΟΥ;”. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”.

Ναυτεμπορική