ΗΠΑ 14 Ιουλίου 2024

Νέα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Νέα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Ο ένοπλος που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ (και έπεσε νεκρός από πυρά των μυστικών υπηρεσιών) ήταν ένας 20χρονος εγγεγραμμένος Ρεπουμπλικανός, ο οποίος στο παρελθόν είχε κάνει μικρή συνεισφορά συνδεόμενη με τους Δημοκρατικούς. Αυτό προκύπτει από δημόσια αρχεία, που μεταδίδουν αμερικανικά μέσα.

Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς ζούσε στο προάστιο του Μπέθελ ​​του Πίτσμπουργκ, περίπου 35 μίλια νότια της συγκέντρωσης του Τραμπ, όπου αξιωματούχοι επιβολής του νόμου λένε ότι πυροβόλησε εναντίον του πρώην προέδρου.

Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Μπέθελ ​​Παρκ το 2022, σύμφωνα με ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ και βίντεο που κυκλοφορούν στα social media.

Ο Κρουκς εγγράφηκε για να ψηφίσει ως Ρεπουμπλικανός, σύμφωνα με μια λίστα στη βάση δεδομένων ψηφοφόρων της Πενσυλβάνια που ταιριάζει με το όνομά του, την ηλικία και μια διεύθυνση στο Μπέθελ Παρκ. Οι φετινές προεδρικές εκλογές θα ήταν οι πρώτες στις οποίες είχε, βάσει της ηλικίας του, δικαίωμα ψήφου.

Η δωρεά των 15 δολαρίων

Τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής δείχνουν ότι ένας δωρητής που καταγράφεται ως Τόμας Κρουκς με την ίδια διεύθυνση έδωσε 15 $ σε μια επιτροπή πολιτικής δράσης ευθυγραμμισμένη με τους Δημοκρατικούς που ονομάζεται Progressive Turnout Project τον Ιανουάριο του 2021.

Μιλώντας στο CNN αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο πατέρας του δράστη, είπε ότι προσπαθούσε να καταλάβει «τι στο διάολο συμβαίνει» αλλά ήθελε να «περιμένω μέχρι να μιλήσω με την αστυνομία».

Ο σκοπευτής δεν είχε στοιχεία ταυτότητας στο σώμα του, επομένως οι πράκτορες έπρεπε να «τρέξουν το DNA του και να λάβουν βιομετρική επιβεβαίωση», είπε ο Κέβιν Ρότζεκ, εκπρόσωπος του FBI στο Πίτσμπουργκ, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε λίγο πριν ο  Κρουκς κατονομαστεί.

Τα θύματα

Ένας από τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά. Συνεχής ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις από το liveblog της Ναυτεμπορικής. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube