Τουλάχιστον 71 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κι άλλοι 289 τραυματίστηκαν σε επίθεση των Ισραηλινών στην Χαν Γιουνίς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας.

Στόχος ισραηλινής επιδρομής o επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς

Νωρίτερα ο ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού μετέδωσε πως οι δυνάμεις του Ισραήλ στοχοθέτησαν τον επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς σε μία επιδρομή στην Χαν Γιουνίς. Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό, δεν διευκρινίστηκε αν ο στρατιωτικός αρχηγός της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ, σκοτώθηκε. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξετάζουν την αναφορά αυτή.

Από τους εγκεφάλους της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου

Ο Μοχάμεντ Ντέιφ αποτελούσε έναν από τους κορυφαίους στόχους για τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Θεωρείται πως ο Ντέιφ ήταν ένας από τους εγκέφαλους πίσω από την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου, κατά την οποία περίπου 1.200 Ισραηλινοί και ξένοι – κυρίως άμαχοι – σκοτώθηκαν.

Χαμάς: Διαψεύδει τον ισχυρισμό ότι στόχος της επιδρομής ήταν ο Μοχάμεντ Ντέιφ

Η Χαμάς χαρακτήρισε «ψευδή» τον ισραηλινό ισχυρισμό ότι κατά τον σημερινό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Χαν Γιουνίς στοχοθέτησε ηγετικά στρατιωτικά στελέχη της οργάνωσης. «Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι στοχοθέτησε Παλαιστίνιους ηγέτες, με τον ισχυρισμό αυτό, να διαψεύδεται αργότερα» ανακοίνωσε η Χαμάς.

Επιπλέον, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς χαρακτήρισε «ανοησία» την παραπάνω αναφορά του ραδιοφώνου του iσραηλινού στρατού. «Όλοι οι μάρτυρες, είναι άμαχοι κι αυτό που συνέβη ήταν μία δραματική κλιμάκωση του πολέμου της γενοκτονίας, με αμερικανική υποστήριξη και παγκόσμια σιωπή» δήλωσε στο Reuters ο Αμπού Ζουχρί, προσθέτοντας ότι η επίθεση έδειξε ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.

Συνολικά 38.443 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 88.841 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της ισραηλινής εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Πηγή: Reuters, Ναυτεμπορική