Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ επισκέφθηκε το υπό ανέγερση εργοστάσιο κατασκευής τεθωρακισμένων οχημάτων της International Armored Group (IAG) στο Μπουργκάς. Ο πρόεδρος Ράντεφ και η σύζυγός του, Ντεσισλάβα Ράντεβα, έγιναν δεκτοί από τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της IAG Αντόν Στέφοφ, ο οποίος τους ενημέρωσε για τα σχέδια και τις ευκαιρίες επένδυσης, ανέφερε την Πέμπτη εκπρόσωπος της βουλγαρικής προεδρίας.

Το εργοστάσιο αναμένεται να λειτουργήσει την 1η Οκτωβρίου και θα απασχολεί κυρίως Βούλγαρους ειδικούς. Το έργο προβλέπει την παραγωγή διαφόρων τύπων τεθωρακισμένων οχημάτων, σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, καθώς και drones για ομάδες διάσωσης, αναγνώρισης και αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Παρών ήταν επίσης ο δήμαρχος Μπουργκάς, Ντιμίταρ Νικόλοφ, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την κατασκευή υποδομών στη βιομηχανική ζώνη της πόλης που βρίσκεται στη βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας.

Συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη Ράντεφ ήταν η εκπαίδευση εξειδικευμένου προσωπικού στη Βουλγαρία και η συμβολή της αμυντικής βιομηχανίας στην οικονομική ανάπτυξη και στην απασχόληση.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας υπογράμμισε τη σημασία της βιομηχανικής συνεργασίας, την προηγμένη υλικοτεχνική υποστήριξη, τις ευκαιρίες ανάπτυξης των αμυντικών δυνατοτήτων στη διαδικασία εκσυγχρονισμού των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων. Συζητήθηκαν επίσης η εφαρμογή λύσεων υψηλής τεχνολογίας στην παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού και ο ρόλος της επιστημονικής κοινότητας σε αυτήν.

Πηγή: ΑΜΠΕ