Ινδία , Ταϊβάν 12 Ιουλίου 2024

Εμπορική συμφωνία Ινδίας-Ταϊβάν

Εμπορική συμφωνία Ινδίας-Ταϊβάν

Ανοίγει ο δρόμος για την εξαγωγή σημαντικών ινδικών βιολογικών προϊόντων, όπως ρύζι, επεξεργασμένα τρόφιμα, πράσινο/μαύρο και τσάι από βότανα, φαρμακευτικά φυτικά προϊόντα

Μια συμφωνία μεταξύ Ινδίας και Ταϊβάν για τη διευκόλυνση του εμπορίου προϊόντων βιολογικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων τσαγιού και φαρμακευτικών φυτών, τέθηκε σε ισχύ από τις 8 Ιουλίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 το υπουργείο Εμπορίου της ΙΝδίας.

Η συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης (MRA) θα διευκολύνει τις εξαγωγές βιολογικών προϊόντων αποφεύγοντας τις διπλές πιστοποιήσεις, μειώνοντας έτσι το κόστος συμμόρφωσης, απλοποιώντας τις απαιτήσεις συμμόρφωσης με την τήρηση μόνο ενός κανονισμού και ενισχύοντας τις εμπορικές ευκαιρίες στον βιολογικό τομέα.

Το σύμφωνο θα ανοίξει το δρόμο για την εξαγωγή σημαντικών ινδικών βιολογικών προϊόντων, όπως ρύζι, επεξεργασμένα τρόφιμα, πράσινο/μαύρο και τσάι από βότανα, φαρμακευτικά φυτικά προϊόντα στην Ταϊβάν.

Οι φορείς υλοποίησης του MRA είναι η Αρχή Ανάπτυξης Εξαγωγών Γεωργικών και Επεξεργασμένων Τροφίμων της Ινδίας (APEDA) και η Υπηρεσία Γεωργίας και Τροφίμων της Ταϊβάν.

Τα γεωργικά προϊόντα που παράγονται και διαχειρίζονται βιολογικά σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Βιολογικής Παραγωγής και συνοδεύονται από σχετικά έγγραφα που επιτρέπουν την πώληση στην Ταϊβάν προϊόντων βιολογικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης του λογότυπου «India Organic».

Ομοίως, τα γεωργικά προϊόντα που παράγονται και διαχειρίζονται βιολογικά σύμφωνα με τον Νόμο για την Προώθηση της Βιολογικής Γεωργίας και συνοδεύονται από έγγραφο βιολογικής επίδειξης (πιστοποιητικό συναλλαγής κ.λπ.) που εκδίδεται από διαπιστευμένο οργανισμό πιστοποίησης σύμφωνα με τον κανονισμό της Ταϊβάν επιτρέπονται για πώληση στην Ινδία ως προϊόντα βιολογικής παραγωγής. συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης του λογότυπου Taiwan Organic», αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube