Η φωνή της Αρμενίας: Σύγκρουση Μπακού με Παρίσι

Η φωνή της Αρμενίας: Σύγκρουση Μπακού με Παρίσι

Η φωνή της Αρμενίας – Παρουσιάζει η Λιάνα Μανουκιάν
Ελληνόφωνο δελτίο ειδήσεων με την υποστήριξη της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Αρμενίας
Ενημέρωση στις 10 Ιουλίου 2024

Το ρεπορτάζ

Το Αζερμπαϊτζάν κλιμακώνει τη σύγκρουση με τη Γαλλία στον Ειρηνικό Ωκεανό εξαιτίας των προμηθειών όπλων στην Αρμενία, γράφει το Bloomberg.

“Η αντιπαράθεση αυτή φαίνεται ότι θα κλιμακωθεί, καθώς η Γαλλία, η οποία φιλοξενεί την τρίτη μεγαλύτερη αρμενική διασπορά στον κόσμο, υπέγραψε πρόσφατα μια νέα συμφωνία για την προμήθεια όπλων στο Ερεβάν.

Το Παρίσι αναμένεται να διατηρήσει τη στρατιωτική υποστήριξή του προς την Αρμενία, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που προκήρυξε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Το ίδιο το Αζερμπαϊτζάν έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για προμήθειες όπλων, τα οποία έχουν επίσης προμηθεύσει ξένες δυνάμεις όπως η Τουρκία, το Ισραήλ και η Ρωσία.

Το Αζερμπαϊτζάν κλιμακώνει τη σύγκρουσή του με τη Γαλλία, η οποία εκτυλίσσεται σε γαλλικά εδάφη στον Ειρηνικό, την Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική, εξαιτίας των όπλων που η ευρωπαϊκή χώρα έχει προμηθεύσει στην Αρμενία.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας του Μπακού, μια οργάνωση που συνδέεται με την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν, τάσσεται υπέρ του τέλους της κυριαρχίας του Παρισιού σε πολλές υπερπόντιες περιοχές, υποστηρίζοντας τους ακτιβιστές υπέρ της ανεξαρτησίας σε μέρη όπως η Γαλλική Πολυνησία και η Νέα Καληδονία”, γράφει το πρακτορείο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube