ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία , Τουρκία 11 Ιουλίου 2024

Ερντογάν: Ανησυχητική η προοπτική απευθείας σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσία

Ερντογάν: Ανησυχητική η προοπτική απευθείας σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσία

Συνεχίζεται η πολιτική “ίσων αποστάσεων”

Η Άγκυρα επιδιώκει να κρατά ίσες αποστάσεις από την Μόσχα και το Κίεβο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο 2022

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ανησυχητική την προοπτική «απευθείας σύγκρουσης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ρωσία», στο πλαίσιο δηλώσεών του που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
«Η προοπτική μίας απευθείας σύγκρουσης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ρωσία είναι ανησυχητική», δήλωσε ο Tούρκος πρόεδρος που συμμετέχει στην σύνοδο κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Ουάσινγκτον.

Το ΝΑΤΟ που συνέρχεται παρουσία του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποφάσισε την αύξηση της βοήθειας προς το Κίεβο με την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών και αντιαεροπορικών συστημάτων.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σε απάντηση των αποφάσεων αυτών ότι το ΝΑΤΟ «συμμετέχει πλήρως» στον πόλεμο στην Ουκρανία και προανήγγειλε μέτρα αντιμετώπισης αυτής της «σοβαρής απειλής».
Η Άγκυρα επιδιώκει να κρατά ίσες αποστάσεις από την Μόσχα και το Κίεβο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο 2022.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube