Μαϊμουδοκρατία αλά γαλλικά

Μαϊμουδοκρατία αλά γαλλικά

Η περιφρόνηση και στρέβλωση της λαϊκής ψήφου στις γαλλικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2024 είναι εμφανής και κραυγαλέα μέσα από το εκλογικό σύστημα της Γαλλικής Δημοκρατίας. Δεν πα να ψηφίζεις Λεπέν-Μπαρντελλά, το γαλλικό comme il faut κατεστημένο στην δική του Αυλή των Θαυμάτων ακολουθεί την λογική του Χάμπτυ Ντάμπτυ, όπως ο εν λόγω πλασματικός βρετανός μάγκας την εκφράζει στο έργο «Μέσα από τον καθρέφτη» του Lewis Caroll (συγγραφέα της Αλίκης στην Χώρα των Θαυμάτων). Ο τύπος διακηρύσσει σφυρίζοντας αδιάφορα ότι «δύο και δύο κάνουν πέντε», για να απαντήσει αμέσως μετά στους αντιρρησίες αυτής της αριθμητικής αυθαιρεσίας ότι «το θέμα είναι ποιος έχει την εξουσία. Αυτό τα λύνει όλα»!!!

Όπερ έδει δείξαι (αν και το βήξε θα ήταν καταλληλότερο), καθότι μέσα στον ορυμαγδό της προπαγάνδας των υπηρετών του κατεστημένου περί της πρωτιάς των λαϊκομμουνιστών, της δευτεριάς του Μακρόν (πόσα ντεπόν θα κατάπιε άραγε;) και της «συντριβής της ακροδεξιάς», ξέχασαν να μας πουν τα ποσοστά των ψήφων που έλαβαν οι εν λόγω συνδυασμοί. Εμείς πάντως, «σε στυλ να μην ξεχνιόμαστε», κατά το έντεχνο δημοφιλές τραγούδι, τα παραθέτουμε στην κρίση σας (χωρίς λόγια):

Εθνική Συσπείρωση (Λεπέν): 10,1 εκατομμύρια ψήφοι ήτοι ποσοστό 37,05%

Μελαμψόν κλπ δημοκρατικές δυνάμεις: 7 εκατομμύρια ψήφοι, ήτοι ποσοστό 25,7%

Μακρόν (στο άλμα επί Κοντόν): 6,3 εκατομμύρια ψήφοι, ήτοι ποσοστό 23,15%

Πώς είπατε; «Θα πάω με τους φίλους μου στο Κάϊρο»; Καλό σας ταξίδι…

Χρίστος Γούδης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube