Μιχάλης Ιγνατίου στη Hellas Journal: Πόσο ανόητοι; Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Τουρκία δέχθηκε να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα

Μιχάλης Ιγνατίου στη Hellas Journal: Πόσο ανόητοι; Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Τουρκία δέχθηκε να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Το ανώτερο στέλεχος του “κομμουνιστικού” κόμματος της Κύπρου (ΑΚΕΛ), Τουμάζος Τσελεπής, τον οποίο εκτιμώ για τη συνέπεια του ακόμα και όταν οι θέσεις του είναι λάθος, έδωσε μία συνέντευξη και επιχείρησε να αποδομήσει τα απόρρητα έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών για το Κραν Μοντανά.

Ο κ. Τσελεπής πήρε τη σκυτάλη από το γνωστό “συγγραφέα”, που αφαίρεσε σελίδες από τα βιβλία του για να ικανοποιήσει τον πολιτικό αρχηγό της ΕΟΚΑ Β’, Σωκράτη Ηλιάδη. Είναι ο ίδιος που υπηρέτησε πιστά τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για να στραφεί στη συνέχεια εναντίον του με πρωτόγνωρο μίσος.

Γιατί άραγε; Μας λένε επειδή τον θεώρησε υπεύθυνο για την απώλεια της θέσης που του είχε εξασφαλίσει στις Βρυξέλλες, για να τον επιβραβεύσει για τις διάφορες υπηρεσίες του. Να σημειώσουμε ότι ήταν επί πληρωμή συνεργάτης του κ. Αναστασιάδη και την ίδια στιγμή αρθρογραφούσε σε εφημερίδα και υμνούσε το αφεντικό του. Ωραίος δημοσιογράφος!!!

Πρόσφατα τον κατηγόρησε και για …”εσχάτη προδοσία” (!!!), επειδή δεν δέχθηκε να υπογράψει το λεγόμενο ως πλαίσιο του Κραν Μοντανά. Από τη στιγμή που η Τουρκία χαρακτήρισε κόκκινες γραμμές την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, μπορούσε ο Νίκος Αναστασιάδης να υπογράψει; Μα δεν θα επέστρεφε καν στην Κύπρο, έπρεπε να επιλέξει την αυτοεξορία.

  • Μπορούσε ο τέως Πρόεδρος της Κύπρου να υπογράψει όταν ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέμεινε στις αναχρονιστικές εγγυήσεις και στο “δικαίωμα” της επέμβασης; Με καμία δύναμη.

Ποιος πολιτικός αρχηγός θα το έκανε; Γιατί δεν υπέγραψαν οι άλλοι “Πρόεδροι της Λύσης”; Ο Γλαύκος Κληρίδης, ο Γιώργος Βασιλείου και ο Δημήτρης Χριστόφιας. Κυβέρνησαν το νησί και οι ξένοι τους πρόσφεραν σχέδια “λύσης”. Γιατί τα απέρριψαν;

Ο εν λόγω “συγγραφέας”, που για πολλά χρόνια πληρωνόταν από τον κ. Αναστασιάδη, του οποίου υπήρξε το δεξί χέρι, μέχρι τώρα έχει δώσει διάφορες εκδοχές για τα απόρρητα έγγραφα του ΟΗΕ.

Η τελευταία εκδοχή είναι οτι πρόκειται για τα πραγματικά έγγραφα, αλλά -όπως ισχυρίστηκε- δημοσιεύσαμε …τίτλους, οι οποίοι τα παραποιούσαν ξέρω γω… Ή κάτι τέτοιο… Ξέρετε είναι δύσκολο να παρακολουθεί κανείς τους ισχυρισμούς του, ο ένας …κουτουλάει πάνω στον άλλο!!!

Ο κύριος αυτός, που έπαιρνε χρήματα από τον κ. Αναστασιάδη για να υπηρετεί την πολιτική του, ισχυρίστηκε επίσης ότι τα έγγραφα μου τα έδωσε ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ. Έχω αποδείξει πολλές φορές τη μαγκιά να βρίσκω έγγραφα. Άλλες φορές έρχονται και με ..βρίσκουν, όπως τα άθλια κείμενα του φιλότουρκου Αυστραλού, του Ντάουνερ.

  • Στον ίδιο τον “συγγραφέα” δεν γνωρίζω ποιος τα έδωσε. Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε… Ήταν και υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Και εκεί πάνε και έρχονται τα έγγραφα…

Η τραγωδία για τον υπάλληλο του κ. Αναστασιάδη, θα είναι αυτή: Να μας έδωσε τα έγγραφα η ίδια πηγή. Όπως και να έχουν τα πράγματα, ο Φιλελεύθερος και η Hellas Journal δημοσίευσαν αυτούσια τα έγγραφα. Χωρίς την αφαίρεση ούτε ενός νι…

  • Πάμε τώρα στον κ. Τσελεπή…

Και οι τρεις ισχυρισμοί του είναι λάθος. Αν δεν τον γνώριζα καλά -μου βγάζει ένα έντιμο άνθρωπο- θα έλεγα ότι και οι τρεις ισχυρισμοί του είναι ψεύτικοι και κάλπικοι.

Τα απόρρητα έγγραφα που έχουμε στην κατοχή μας, δημοσιεύθηκαν και στα αγγλικά, ώστε να διαβάσει όποιος θέλει τα κείμενα στη γλώσσα που έχουν γραφτεί.

Το μοναδικό λάθος του μεταφραστή, που αφορούσε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, τον κ. Νίκο Κοτζιά, διορθώθηκε αμέσως ελάχιστες ώρες μετά τη δημοσίευση του.

Η δήλωση του τότε υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα έγγραφα που αποκάλυψαν ο Φιλελεύθερος και η Hellas Journal

Οπότε παρακαλούμε τον κ. Τσελεπή να αποσύρει τους ψευδέστατους ισχυρισμούς του. Ή να αποδείξει τις έωλες κατηγορίες του εναντίον μας. Λοιπόν:

  1. Ισχυρίστηκε ότι τα έγγραφα που αποκαλύψαμε δεν είναι δήθεν τα πρακτικά των Ηνωμένων Εθνών αλλά σημειώσεις. ΨΕΜΑ, είναι τα πρακτικά.
  2. Ισχυρίστηκε ότι δεν παρουσιάσαμε ορθά το πρακτικό της συνάντησης του Νίκου Αναστασιάδη με τον Αντόνιο Γκουτέρες στις 6.15 το απόγευμα πριν το δείπνο, όταν ο Γ.Γ. του ΟΗΕ είπε στον τότε Πρόεδρο ότι η Τουρκία θα δεχόταν κατάργηση εγγυήσεων. (Του είπε κάτι τέτοιο αλλά ήταν ψέμα διότι το αποδεικνύει το πρακτικό της συνάντησης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Γκουτέρες η ώρα 1.15 το μεσημέρι. Του ξεκαθάρισε ότι ο Τσαβουσογλου δεν δεχόταν την κατάργηση των εγγυήσεων και του «δικαιώματος» της επέμβασης, και ότι δεν αποδεχόταν αποχώρηση των στρατευμάτων του Αττίλα).
  3. Ισχυρίστηκε ότι από το πρακτικό του δείπνου λείπει ένα κομμάτι, στο οποίο ο Γ.Γ. του ΟΗΕ λέει τάχατες ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να δεχθεί την κατάργηση των εγγυήσεων. Δεν λείπει κανένα κομμάτι. Δημοσιεύθηκε άλλωστε με φωτοτυπία…

Αναμένουμε κ. Τσελεπή…

Νομίζω ότι είμαι ένας εκ των λίγων ανθρώπων στο νησί, που διάβασα το απομαγνητοφωνημένο κείμενο όλων όσων συζητήθηκαν στο περίφημο δείπνο της τελευταίας νύχτας, στο Κραν Μοντανά. Να προσπαθήσει ο κ. Τσελεπής να βρει το κείμενο και να το διαβάσει. Και όσα είπε στη συνέντευξη του, είμαι βέβαιος πως θα τα αποσύρει.

Δεν είναι δυνατόν οι “σύντροφοι” του ΑΚΕΛ να επιμένουν και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Τουρκία δέχθηκε να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα όταν όλοι, μα όλοι, οι αξιωματούχοι της Τουρκίας, στο πιο υψηλό επίπεδο, τονίζουν δημόσια ότι πρόκειται για “κόκκινη γραμμή”… Έλεος πια. Θέλει η Τουρκία τη λύση του Κυπριακού; Ας απαντήσει ο κ. Τσελεπής.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

 

ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube