Γαλλία 8 Ιουλίου 2024

Μελανσόν: Θα εφαρμόσουμε στο 100% το πρόγραμμά μας – Ο Μακρόν να μας καλέσει να κυβερνήσουμε

Μελανσόν: Θα εφαρμόσουμε στο 100% το πρόγραμμά μας – Ο Μακρόν να μας καλέσει να κυβερνήσουμε

«Ο πρωθυπουργός πρέπει να φύγει» δήλωσε ο Μελανσόν

«Ο πρωθυπουργός πρέπει να φύγει», δήλωσε ο αρχηγός της Ανυπότακτης Γαλλίας και ηγέτης της αριστερής συμμαχίας Ζαν-Λυκ Μελανσόν μετά την ανακοίνωση των exit polls και την πρωτιά του Νέου Λαϊκού Μετώπου στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές. «Θα τηρήσουμε τον λόγο μας, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του, ολόκληρο το πρόγραμμά του», τόνισε.

«Ο Μακρόν πρέπει να παραδεχτεί την ήττα του» τόνισε. «Ο πρόεδρος έχει καθήκον να καλέσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο να κυβερνήσει» πρόσθεσε και δεσμεύτηκε ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του, «μόνο το πρόγραμμά του και ολόκληρο το πρόγραμμά του», όπως είπε.

Ο Μελανσόν χαρακτήρισε τα exit polls «μια τεράστια ανακούφιση για την πλειοψηφία του λαού» και πως απορρίφθηκε το χειρότερο σενάριο να λάβει η Εθνική Συσπείρωση την απόλυτη πλειοψηφία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο «πέτυχε ένα αποτέλεσμα που μας είπαν ότι ήταν αδύνατο. Ο γαλλικός λαός απέρριψε ξεκάθαρα το χειρότερο σενάριο και σήμερα το βράδυ η Εθνική Συσπείρωση απέχει πολύ από το να έχει την απόλυτη πλειοψηφία. Το αντίθετο μάλιστα».

«Ο λαός μας ψήφισε κατά συνείδηση, χαιρετίζω την προσπάθεια και την κινητοποίηση», σημείωσε.

Λίγο αργότερα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «X» σημείωσε ότι «πολλοί θα προσπαθήσουν να προσποιηθούν ότι δεν συνέβη τίποτα, αλλά έχουμε κερδίσει».

«Η νίκη μας θα εξεταστεί παντού, ιδίως από την Αριστερά σε όλο τον κόσμο» είπε και σημείωσε: «Σε λίγες ημέρες, πολλοί θα προσπαθήσουν να προσποιηθούν ότι δεν συνέβη τίποτα. Αλλά έχουμε κερδίσει, χάρη σε μια πολιτική γραμμή ικανή να ενώσει τους ανθρώπους».

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube