Κύπρος – Υπουργός Άμυνας: Ιεροσυλία να σχολιάζουμε άλλα θέματα στην τραγική επέτειο του χαμού των στελεχών της ΕΦ

Κύπρος – Υπουργός Άμυνας: Ιεροσυλία να σχολιάζουμε άλλα θέματα στην τραγική επέτειο του χαμού των στελεχών της ΕΦ

Ιεροσυλία η επιστολή του Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς

Ντόρα Χριστοδούλου
Ιεροσυλία στη μνήμη των ηρώων μας αποτελεί οποιαδήποτε δήλωση όσον αφορά άλλα ζητήματα, δήλωσε το Σάββατο ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας, απαντώντας σε ερώτηση, μετά το μνημόσυνο των αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, που σκοτώθηκαν στα Κούκλια από την πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν, για το περιεχόμενο επιστολής του Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς που αποκάλυψε ο Φιλελεύθερος.

Σήμερα, είπε ο Υπουργός Άμυνας, τιμούμε την μνήμη του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Ευάγγελου Φλωράκη και των τεσσάρων αξιωματικών που θυσιάστηκαν εν ώρα καθήκοντος υπηρετώντας την πατρίδα . Ως εκ τούτου σήμερα, πρόσθεσε, είναι ημέρα τιμής, αυτοκριτικής και σιωπής, και όποια περαιτέρω λόγια την σημερινή ημέρα αποτελούν ιεροσυλία για την μνήμη των ηρώων μας.

Το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στα Κούκλια της Πάφου προϊσταμένου του Επίσκοπου Αρσινόης Ηγούμενου της Χρυσορρογιάτισσας Παγκράτιου.

Συμπληρώνονται φέτος είπε ο κ. Πάλμας 22 χρόνια από το τραγικό πρωινό της 10ης Ιουλίου του 2002 με την μοιραία συντριβή του ελικοπτέρου της Εθνικής Φρουράς, που οδήγησε στον θάνατο τον Αντιστράτηγο Ευάγγελο Φλωράκη, τον Αντιπτεράρχο Στυλιανού Δεμένεγα, τον Επισμηναγό Πάρη Αθανασιάδη, τον Πλωτάρχη Νικόλα Γεωργίου και τον Σμηναγό Μιχάλη Σιακαλλή.

Εκείνο το πρωινό, είπε ο Υπουργός Άμυνας, το φως δεν διαδέχτηκε το σκότος και ένα μαύρο βαρύ πέπλο σκέπασε την κυπριακή γη, σκορπίζοντας τον θρήνο και τον σπαραγμό στον λαό μας, όταν διαδόθηκαν τα θλιβερά νέα για την απώλεια των πέντε αξιωματικών και ορφάνεψε η Εθνική Φρουρά.

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube