To PKK βρήκε τρόπο κατάρριψης Τουρκικών Bayraktar TB-2 – Σερί καταρρίψεων

To PKK βρήκε τρόπο κατάρριψης Τουρκικών Bayraktar TB-2 – Σερί καταρρίψεων

Χωριανόπουλος Άγγελος από Future Warfare 

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ενδέχεται να έχει χρησιμοποιήσει ιρανικής κατασκευής πυρομαχικά για την κατάρριψη τουρκικών ένοπλων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, δήλωσαν περιφερειακές πηγές στο Middle East Eye, γεγονός που υποδηλώνει την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της Τεχεράνης και του ΡΚΚ.

Στις 27 Μαΐου, το PKK, το οποίο πολεμά το τουρκικό κράτος από το 1984 επιδιώκοντας μεγαλύτερα κουρδικά δικαιώματα, έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που φέρονται να δείχνουν την κατάρριψη ενός τουρκικού ένοπλου μη επανδρωμένου αεροσκάφους, το οποίο αναγνωρίστηκε ως Aksungur. Ο ισχυρισμός αυτός ακολουθεί έναν παρόμοιο ισχυρισμό που διατυπώθηκε τον Μάρτιο, όταν το PKK άφησε να εννοηθεί ότι είχε αποκτήσει τεχνολογία ικανή να καταρρίπτει τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με έρευνα από ανοιχτές πηγές, προκύπτει πως είναι πολύ πιθανό το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος να καταρρίφθηκε από τον ιρανικό πύραυλο εδάφους-αέρος 358 loitering, γνωστό και ως μη επανδρωμένο αεροσκάφος “kamikazi”. Μια ιρακινή πηγή προσκείμενη στο PKK, με την οποία επικοινώνησε το MEE, υποστήριξε ότι το Ιράν προμήθευσε το σύστημα 358 σε τμήματα, τα οποία το PKK συναρμολόγησε στη συνέχεια. Η διαδικασία αυτή, σύμφωνα με την πηγή, συνεχίζεται εδώ και περίπου δύο χρόνια, με μέρος της συναρμολόγησης να γίνεται νότια της Sulaymaniyah.

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube