REAL TIME |

Ηχηρά μηνύματα έβγαλαν οι κάλπες των ευρωεκλογών για τη ΝΔ

Ηχηρά μηνύματα έβγαλαν οι κάλπες των ευρωεκλογών για τη ΝΔ

Πρώτη η ΝΔ, αλλά με μεγάλες απώλειες – Άνοδος του ΠΑΣΟΚ και της Δεξιάς της Δεξιάς

Ξεκίνησε η ροή αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών. Μετά από το κλείσιμο της κάλπης η Νέα Δημοκρατία  επικρατεί σχεδόν σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες με ποσοστό αρκετά κάτω από το 33%.  Να σημειωθεί πως με βάση τη μέχρι στιγμής καταγραφή, η συμμετοχή βρίσκεται κάτω από το 40%  και μένει να δούμε σε ποιο ποσοστό θα «κλειδώσει» το ποσοστό και αν θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για αρνητικό ρεκόρ.

Το υπουργείο Εσωτερικών, με την ενσωμάτωση στο 50%, δίνει τα εξής αποτελέσματα: 

Νέα Δημοκρατία 27.7%, ΣΥΡΙΖΑ 14,7%, ΠΑΣΟΚ 13,2%, Ελληνική Λύση 9,83%, ΚΚΕ 9,3%, Νίκη 4,4%, Πλεύση Ελευθερίας 3,4%, Φωνή Λογικής 3,05%. 

Από εκεί και πέρα, μακριά από το 3% είναι η Νέα Αριστερά και το ΜέΡΑ25. 

Πίνακες με ενσωμάτωση στο 52%

Σύμφωνα με στελέχη της Singular Logic, λόγω της μεγάλης αποχής, αντί για τις 21:00, η εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα.
Τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει από το υπουργείο Εσωτερικών ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Δημήτρης Μπακάκος.

Τα exit polls δείχνουν σαφή νίκη της ΝΔ αλλά με ποσοστό σημαντικά κάτω του 33% με τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ τρίτο. Το ΚΚΕ δίνει μάχη με την Ελληνική Λύση για την τέταρτη θέση ενώ ποσοστό άνω του  3% καταγράφουν ΝΙΚΗ, Πλεύση Ελευθερίας. Η Φωνή Λογικής μπορεί ο οριακά να ξεπεράσουν το κατώφλι του 3%.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube