Ζαχάροβα: «Η ΕΕ επιβάλλει αφήγημα ασφάλειας ενώ αναζητά όπλα για την Ουκρανία»

Ζαχάροβα: «Η ΕΕ επιβάλλει αφήγημα ασφάλειας ενώ αναζητά όπλα για την Ουκρανία»
REUTERS/Maxim Shemetov/File Photo

«Προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι αυτό που ενδιαφέρει την παγκόσμια πλειοψηφία, αλλά η “Ουκρανοποίηση” κάθε διεθνούς ατζέντας»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να επιβάλει ένα αφήγημα διαλόγου για την ασφάλεια στις χώρες του παγκόσμιου Νότου, σε μια προσπάθεια να βρει περισσότερα όπλα για το Κίεβο και μέσα αντιμετώπισης της Ρωσίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Προτεραιότητα για την ΕΕ δεν είναι αυτό που ενδιαφέρει την παγκόσμια πλειοψηφία, αλλά η “Ουκρανοποίηση” κάθε διεθνούς ατζέντας»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταβάλλει προσπάθειες να επιβάλει τον διάλογο για την ασφάλεια και την άμυνα στις χώρες της παγκόσμιας πλειοψηφίας», δήλωσε η ίδια σε σχόλιο μετά το Φόρουμ Ασφάλειας και Άμυνας Schuman στις Βρυξέλλες.

«Αλλά προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι αυτό που ενδιαφέρει την παγκόσμια πλειοψηφία, αλλά η “Ουκρανοποίηση” κάθε διεθνούς ατζέντας, η αύξηση των όπλων για την Ουκρανία, η επένδυση στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και άλλα ανεξάρτητα κέντρα ισχύος, καθώς και η παραγωγή μιας εμφάνισης υποστήριξης αντιρωσικών τελεσιγράφων που βασίζονται στην άχρηστη “φόρμουλα Ζελένσκι”».

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, η Ευρωπαϊκή Ένωση υφίσταται καρδιακές αλλαγές έχοντας μετατραπεί «από ένα ειρηνικό οικονομικό σχέδιο σε μια μιλιταριστική ένωση».

«Έχει χάσει την πολιτική της ανεξαρτησία υπό την πίεση της Ουάσινγκτον και έχει ανακηρυχθεί σε πυλώνα του ΝΑΤΟ»

«Δεν είναι μυστικό για κανέναν ότι έχοντας χάσει την πολιτική της ανεξαρτησία υπό την πίεση της Ουάσινγκτον, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανακηρυχθεί σε πυλώνα του ΝΑΤΟ. Η σημερινή ενοποίηση αυτών των μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είναι προσανατολισμένη στην προσπάθεια να εξασφαλίσει, με όλα τα μέσα – από οικονομικά και πολιτικά έως στρατιωτικά, την κυριαρχία της Δύσης και της παγκόσμιας ολιγαρχίας της υπό την ομπρέλα της βασισμένης σε κανόνες παγκόσμιας τάξης. Αυτή η δυτικοκεντρική τάξη καλείται να συνεχίσει να διατηρεί το σύστημα της πολιτικής και οικονομικής παρασιτισμού της Δύσης στους πόρους και την ευημερία του υπόλοιπου κόσμου», τόνισε.

Οι χαμένες θέσεις της ΕΕ

Επέστησε επίσης την προσοχή στο «δίκτυο αμυντικών συμφωνιών» που ανακοινώθηκε.

«Όπως και η περιβόητη τάξη που βασίζεται σε κανόνες, θα οικοδομηθεί πάνω στις αρχές της υπεροχής της Δύσης και αγνοώντας τα νόμιμα συμφέροντα εκείνων που δεν είναι πρόθυμοι να γίνουν εξαρτημένοι εταίροι της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», είπε.

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι λόγω της εγωκεντρικής της πολιτικής και των διπλών προτύπων, η Ευρωπαϊκή Ένωση χάνει αναπόφευκτα τόσο τις πολιτικές της θέσεις στον κόσμο όσο και την εμπιστοσύνη των χωρών της παγκόσμιας πλειοψηφίας».

«Οι αξιωματούχοι της ΕΕ προσπαθούν να το αντισταθμίσουν αυτό, φτιάχνοντας “συλλογικές φωτογραφίες” σε διάφορες μορφές, απεικονίζοντας την παρουσία ξένων στις εκδηλώσεις τους ως δήθεν υποστήριξη των προσεγγίσεών της. Είμαστε πεπεισμένοι ότι την επόμενη φορά θα είναι λιγότεροι αυτοί που θα είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε τέτοιες γεωπολιτικές παραστάσεις της ΕΕ ως κομπάρσοι», κατέληξε η Ζαχάροβα.

Πηγή: Tass

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube