REAL TIME |

Η Γαλλία εξετάζει την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων Ceasar στην Αρμενία

Η Γαλλία εξετάζει την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων Ceasar στην Αρμενία

Δεδομένη η αποτελεσματικότητα αυτού του εξοπλισμού. Οι γαλλικές αρχές ξεκίνησαν την παράδοση αμυντικών όπλων στην Αρμενία.

 

Η Αρμενία υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση για την αγορά τριών ραντάρ GM200 από την εταιρεία Thales και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για την παράδοση πυραυλικών συστημάτων επιφανείας-αέρος MISTRAL 3. Αυτό αναφέρεται στην έκθεση της γαλλικής Γερουσίας.

«24 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού “Bastion” που κατασκευάστηκαν από τη γαλλική εταιρεία “Arquus” παραδόθηκαν στην Αρμενία. Επιπλέον, άλλα 26 οχήματα του ίδιου τύπου, τα οποία παράγονται αυτή τη στιγμή, πρόκειται να παραδοθούν στην Αρμενία”, τονίζεται στην έκθεση.

Σημειώνεται ότι οι γαλλικές αρχές ξεκίνησαν την παράδοση αμυντικών όπλων στην Αρμενία.

«Ελάτε να μην επαναλάβουμε τα λάθη και να καθυστερήσουμε την διαδικασία παράδοσης εξοπλισμού που ήταν απαραίτητος από την αρχή. Γι’ αυτό θα πρέπει να ανταποκριθούμε άμεσα σε όλα τα αιτήματα των αρμενικών αρχών, ιδίως όσον αφορά την αναγκαιότητά τους για πυροβολικό”, σημειώνεται στην έκθεση.

Οι εισηγητές συνιστούν να διερευνηθεί το συντομότερο δυνατό η προμήθεια των αυτοκινούμενων μονάδων πυροβολικού Caesar, δεδομένης της αποτελεσματικότητας αυτού του εξοπλισμού και της νέας παραγωγικής ικανότητας της εταιρείας Nexter το 2024 (η παραγωγή αυξήθηκε από 2 σε 6 ανά μήνα).

Forces Operations: Παράδοση της δεύτερης παρτίδας των γαλλικών «Bastion» στην Αρμενία

Περισσότερα από είκοσι τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Bastion 4×4 εξήχθησαν στην Αρμενία, που αποτελεί το πρώτο στάδιο της σύμβασης, και είναι μέρος της ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ του Ερεβάν και του Παρισιού, γράφει το Forces Operations.

Η δεύτερη παρτίδα στον ίδιο όγκο αναμένεται να αποσταλεί αυτό το καλοκαίρι.

Σημειώνεται ότι η Γαλλία έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να προμηθεύσει την Αρμενία με 50 τεθωρακισμένα οχήματα Bastion, εκ των οποίων τα 24 έχουν ήδη παραδοθεί.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube