ΗΠΑ , Ινδία 29 Μαΐου 2024

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ινδία πρότεινε την ανάπτυξη τετραπλού δορυφόρου με συνεργασία των δύο χωρών!

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ινδία πρότεινε την ανάπτυξη τετραπλού δορυφόρου με συνεργασία των δύο χωρών!

Ο Πρέσβης εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα επιτεύγματα της Ινδικής Διαστημικής Υπηρεσίας (ISRO) και τον ρόλο της στην παγκόσμια εξερεύνηση του διαστήματος.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ινδία Eric Garcetti πρότεινε την ανάπτυξη ενός “τετραπλού δορυφόρου” που θα περιλαμβάνει τη συνεργασία της Ινδίας και των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια του επίσημου ταξιδιού του στο Μπανγκαλόρ την παρασκευή, επισκέφθηκε την έδρα του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικής Έρευνας (Isro) και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Somanath και συζήτησε τη συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ Ινδίας και ΗΠΑ στον τομέα του διαστήματος.

Σε δήλωσή της, η Διαστημική Υπηρεσία ανέφερε ότι ο πρεσβευτής των ΗΠΑ πρότεινε την ανάπτυξη ενός “τετραπλού δορυφόρου”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος της Isro επεσήμανε την ευκαιρία ανάπτυξης προηγμένων ανιχνευτών και τεχνολογιών συσκευασίας με ακαδημαϊκά ιδρύματα ΗΠΑ-Ινδίας.

Τόνισε επίσης τη σημασία της κατασκευής και τυποποίησης διεπαφών σύνδεσης σε ανθρώπινα διαστημικά προγράμματα για να καταστεί δυνατή η χρήση διαστημικών πλατφορμών από άλλες χώρες και η ένωση των χεριών για την κατασκευή ενός συστήματος πλοήγησης στη Σελήνη, είτε σε τροχιά είτε στην επιφάνεια.

Κάνοντας ανάρτηση στο “X”, ο Garcetti μοιράστηκε το Σάββατο πώς τιμήθηκε να συναντήσει τον πρόεδρο του Isro και πώς δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ Ινδίας και Ηνωμένων Πολιτειών στον τομέα του διαστήματος.

“Είναι τιμή μου να συναντώ τον πρόεδρο του @ Isro, Δρ. Somanath και την ομάδα! Από την προώθηση του δορυφόρου # NISAR μέχρι την προώθηση των ανθρώπινων διαστημικών πτήσεων και την προώθηση εμπορικών διαστημικών προσπαθειών, η δέσμευση #USIndiaSpace είναι ισχυρή και προωθεί τους κοινούς μας στόχους στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας #USIndia για την κριτική και αναδυόμενη τεχνολογία”, δήλωσε.

Σύμφωνα με το Isro, οι συζητήσεις που ακολούθησαν τόνισαν τα αμοιβαία συμφέροντα και τους κοινούς στόχους των δύο χωρών στην προώθηση της διαστημικής επιστήμης, της τεχνολογίας και της διαστημικής οικονομίας.

Οι συνεχιζόμενες ενώσεις μέσω διαφόρων κοινών ομάδων εργασίας, Artemis Accord, NISAR, και η χρήση της συστοιχίας ανακλαστικών λέιζερ στο Chandrayaan-3 εμφανίστηκαν επίσης στις συζητήσεις.

Ο γκαρσέτι ρώτησε επίσης για το ρόλο που διαδραματίζει το Υπουργείο διαστήματος στην προώθηση εμπορικών διαστημικών δραστηριοτήτων.

Ο πρόεδρος Somanath εξήγησε αυτό, λέγοντας ότι για πρώτη φορά, η τεχνολογία ωφέλιμου φορτίου και το διαστημικό υλικό κατασκευάζονται σε ινδικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται έξω από τα εργαστήρια Isro.

Η Isro σχεδιάζει να προμηθεύσει ωφέλιμα φορτία και δορυφόρους για τα προγράμματά της από ινδικές εταιρείες και να τους επιτρέψει να εισέλθουν στην παγκόσμια αγορά.

Άλλες συνομιλίες περιελάμβαναν τη συμμετοχή της NASA στην πρόταση της Ινδίας για δορυφόρο G-20 για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή και την ενθάρρυνση της συνεργασίας μεταξύ εμπορικών εταιρειών και από τις δύο χώρες για ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά αποτελέσματα, μονάδα φορτίου Gaganyaan ως επιλογή μεταφοράς φορτίου στο ISS.

Ο Πρέσβης εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα επιτεύγματα του Isro και τον ρόλο του στην παγκόσμια εξερεύνηση του διαστήματος.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube