ΗΠΑ , Ινδία 28 Μαΐου 2024

ΗΠΑ και Ινδία συζητούν για την ενίσχυση της διαστημικής τους συνεργασίας!

ΗΠΑ και Ινδία συζητούν για την ενίσχυση της διαστημικής τους συνεργασίας!

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ για την Διαστημική Πολιτική Vipin Narang και ο Κοινός Γραμματέας Διεθνούς Συνεργασίας της Ινδίας, Vishwesh Negi, συναντήθηκαν για τον δεύτερο ετήσιο διάλογο για την άμυνα προηγμένων τομέων ΗΠΑ-Ινδίας (AD3) στο Πεντάγωνο στην Ουάσιγκτον την προηγούμενη Πέμπτη 23 Μαΐου 2024.

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου, Narang και Negi συζήτησαν ευκαιρίες για ενίσχυση της διαστημικής συνεργασίας και εντόπισαν πιθανούς τομείς συνεργασίας με τη βιομηχανία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Cmdr Jessica Anderson.

«Ο διάλογος εκτελεί τη δέσμευση του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ και του Υπουργού Άμυνας της Ινδίας κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Διαλόγου 2+2 του 2022 για εμβάθυνση της συνεργασίας σε εξελισσόμενους και αναδυόμενους αμυντικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του διαστήματος», ανέφερε η Anderson.

«Κατά τη διάρκεια του φετινού Διαλόγου, ο Δρ Narang και ο κ. Negi συζήτησαν ευκαιρίες για ενίσχυση της διαστημικής συνεργασίας και εντόπισαν πιθανούς τομείς συνεργασίας με τη βιομηχανία των ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Οι Vipin Narang και Vishwesh Negi συμφώνησαν να προωθήσουν το AD3 μέσω τακτικών συζητήσεων σε ομάδες εργασίας. Η ινδική κυβερνητική αντιπροσωπεία συνεργάστηκε επίσης με τη Διαστημική Διοίκηση των ΗΠΑ, την Κοινή Εμπορική Επιχειρησιακή Μονάδα και εμπειρογνώμονες τεχνητής νοημοσύνης από όλο το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

«Συμφώνησαν να προωθήσουν το AD3 μέσω τακτικών συζητήσεων σε ομάδες εργασίας. Η επισκέπτρια αντιπροσωπεία της ινδικής κυβέρνησης συνεργάστηκε επίσης με τη Διοίκηση Διαστήματος των ΗΠΑ, την Κοινή Εμπορική Επιχειρησιακή Κυψέλη και εμπειρογνώμονες τεχνητής νοημοσύνης από όλο το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ», συμπλήρωε η Anderson.

Νωρίτερα τον Απρίλιο, η κοινή ομάδα εργασίας Ινδο-ΗΠΑ, που λειτουργεί υπό την Πρωτοβουλία Defense Tech and Trade (DTTI), συγκλήθηκε για μια διήμερη συνάντηση στο Νέο Δελχί για να ενισχύσει την αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο εθνών, δήλωσε η ινδική Πολεμική Αεροπορία. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 29-30 Απριλίου.

Κατά τη συνάντηση, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στη μόχλευση των αντίστοιχων δυνατοτήτων και των δύο χωρών εταίρων για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας και της συμπαραγωγής.

Κατά τη διάρκεια των εντατικών συνεδριάσεων, βασικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Ταξίαρχου Joel W Safranek και του Υπαρχηγού Αεροπορίας Τζορτζ Τόμας, Βοηθός Αρχηγού του Επιτελείου Αεροπορίας (Σχέδια), εμβαθύνουν σε στρατηγικά σχέδια που στοχεύουν στην εμβάθυνση των διμερών αμυντικών δεσμών.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube