Ουκρανία , Ρωσία 25 Μαΐου 2024

Β. Πούτιν: Ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία μόνο με τις σημερινές εδαφικές πραγματικότητες

Β. Πούτιν: Ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία μόνο με τις σημερινές εδαφικές πραγματικότητες

Ο Πούτιν προέβη στις δηλώσεις αυτές μιλώντας σε συνέντευξη Tύπου στο Μινσκ

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία πραγματοποιεί συστηματικά ασκήσεις για τη χρήση πυρηνικών όπλων και οι τελευταίες ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα δεν αποτελούν μία κλιμάκωση.

Ο Πούτιν είπε ότι η μόνη διαφορά αυτή τη φορά είναι ότι στις ασκήσεις συμμετείχε η Λευκορωσία, όπου η Ρωσία είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι αναπτύσσει τακτικά πυρηνικά όπλα.

Ο Πούτιν προέβη στις δηλώσεις αυτές μιλώντας σε συνέντευξη Tύπου στο Μινσκ μετά τις διήμερες συνομιλίες με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Ως προς τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι αυτές πρέπει να αναβιώσουν, αλλά η Ρωσία θα διαπραγματευθεί μόνο με νόμιμους ηγέτες στο Κίεβο και ότι αυτές πρέπει να αντικατοπτρίζουν “τις σημερινές πραγματικότητες επί του εδάφους”.

Η Ρωσία αμφισβήτησε τη νομιμότητα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αφού το Κίεβο δήλωσε ότι δεν θα διεξάγει φέτος προεδρικές εκλογές λόγω του πολέμου με τη Ρωσία, ο οποίος διανύει τον τρίτο χρόνο του.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube