Γερμανία , Ινδία 1 Φεβρουαρίου 2024

Στροφή της Γερμανίας σε νέους εξειδικευμένους εργάτες από την Ινδία

Στροφή της Γερμανίας σε νέους εξειδικευμένους εργάτες από την Ινδία

Η ανάγκη στη Γερμανία είναι αρκετά μεγάλη λόγω οικονομικών και δημογραφικών λόγων στην πληροφορική και στον ιατρικό τομέα. Έχουμε πολύ καλές εμπειρίες, για παράδειγμα, με νοσηλευτές που έρχονται από την Ινδία, είπε η γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας κατά την επίσκεψή της στο Νέο Δελχί

Η Γερμανίδα γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Susanne Baumann είπε την Τρίτη ότι η χώρα της χρειάζεται καλά εκπαιδευμένους εργάτες και ανοίγει την αγκαλιά της σε νέους, ειδικευμένους επαγγελματίες της Ινδίας στον τομέα πράσινης τεχνολογίας, πληροφορικής και ιατρικής επιστήμης.

«Είμαστε εδώ με διπλό μήνυμα, το πρώτο μέρος είναι ότι η Γερμανία χρειάζεται καλά εκπαιδευμένους εργάτες σε πολλούς επαγγελματικούς τομείς και το δεύτερο μέρος αυτού του μηνύματος είναι ότι ανοίγουμε την αγκαλιά μας για ταλαντούχους νέους Ινδούς εργάτες, φοιτητές», είπε η Baumann στο Ινδικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 Συνοδευόταν από τη Leonie Gebers, Γερμανό Υφυπουργό, Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην Ινδία και η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε επίσκεψη στο Τεχνικό Ινστιτούτο Don Bosco του Δελχί.

 Όταν ρωτήθηκε για τους τομείς στους οποίους η Γερμανία αναζητά εξειδικευμένους Ινδούς εργάτες, η Baumann είπε: “Η ανάγκη στη Γερμανία είναι αρκετά μεγάλη λόγω οικονομικών και δημογραφικών λόγων στην πληροφορική και στον ιατρικό τομέα. Έχουμε πολύ καλές εμπειρίες, για παράδειγμα, με νοσηλευτές που έρχονται από την Ινδία».

 Η Γερμανίδα τις σκέψεις της για την αγορά ειδικευμένων νέων στην Ινδία, η Leonie Gebers εξέφρασε ότι «η Ινδία είναι μια σπουδαία χώρα και έχει πολλές δυνατότητες, ενώ η Γερμανία έχει εκσυγχρονίσει τη νομοθεσία της για τη μετανάστευση και για να καλύψει τις ανάγκες της γερμανικής αγοράς εργασίας, εξετάζουμε την Ινδία για διαφορετικούς τομείς και να βρούμε τρόπους συνεργασίας γιατί, στο τέλος, και οι δύο πλευρές μπορούν να επωφεληθούν από τη συνεργασία».

Η Γερμανίδα Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας επανέλαβε ότι η Γερμανία καλωσορίζει τους Ινδούς επαγγελματίες και ότι η χώρα της διαθέτει ισχυρή βιομηχανία και υποδομές μαζί με πολιτιστική και φυσική κληρονομιά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube