Οι δύσκολες αλήθειες

Οι δύσκολες αλήθειες
Πέρασαν δύο βδομάδες από εκείνο το βράδυ. Οι νεκροί θαφτήκαν, τα πρωτοσέλιδα βρήκαν κάτι άλλο θλιβερό να γράψουν, άλλωστε η κυβέρνησή σας δεν παράγει άλλο είδος ειδήσεων. Αρχίζουμε να το ξεχνάμε κι αυτό, μολονότι ακόμα προστίθενται νεκροί. Αλλά όσο περισότεροι θάνατοι, τόσο παύουν να είναι τραγωδία και γίνονται στατιστική, ε; Έτσι δεν έλεγε ο πνευματικός σας πατέρας;


Αυτή η συνεδρίαση έπρεπε να γίνει με 24 φέρετρα παρατεταγμένα και τους συγγενείς μαυροφορεμένους στα πρώτα έδρανα. Και να είναι όλο το πολιτικό σύστημα στο εδώλιο.
Και δημόσιοι κατήγοροι να είναι τα παιδιά τους που τα αφήσατε ορφανά. Ο Γιώργος Μακαρούνας, ο τραγικός οδηγός που βλέποντας τα νερά να τον καταπίνουν έλεγε στο τηλέφωνο: Μάνα, φοβάμαι, πνιγόμαστε, άφησε πίσω ένα παιδί στην ηλικία του γιού μου. Θα ρωτάει κάθε μέρα: “πότε θα ’ρθει ο μπαμπάς μου;” και κανένας δεν θα μπορεί να του απαντήσει. Δεν μπορεί να ρωτήσει τώρα “ποιοι σκότωσαν τον μπαμπά μου”; Θα το κάνει όταν μεγαλώσει, σε μια εποχή που θέλω να πιστεύω ότι η πολιτική θα έχει σταματήσει να σκοτώνει ανθρώπους. Γι΄ αυτή την εποχή αγωνίζομαι. Αλλά νιώθω την υποχρέωση να του δώσω την απάντηση τώρα.

Για τη συνέχεια AthensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube